Dagsarkiv: 04 januari 2018

Enköping, bokhämtning och radiointervju


Klockan 08 i morse satt jag i bilen på väg mot Enköping för att plocka upp ett antal hyllor med böcker som erbjöds gratis på Blocket i går. På vägen dit svarade inte killen som jag hade kontakt med i går men när jag kom fram öppnade hans gamla mamma iklädd morgonrock. Så det ordnade sig.

Det var ingen större samling, kanske drygt 1.000 böcker, och kvaliteten inte den bästa. Mest Bra Böcker-utgåvor som är i princip osäljbara. Men jag hade lovat att ta allt, inklusive hyllan, så jag började med att köra den till återvinningen.

En dryg timma senare hade jag packar in nio flyttlådor och tio kassar bilen och var på väg hem.

Stannade till för att ta en bild av tomten där ufostugan en gång stod. Platsen för många UFO-Sverigemöten och det hus som Enköpings UFO-förening höll sina möten i under många år. Det var också här som UFO-Aktuellt plockades i kuvert för att skickas ut till prenumeranterna.

När huset revs var det bråttom att få ut oss men nu har tomten stått tom i många år. Det känns inte så kul att Enköpings kommun agerade som de gjorde. Vi kunde ha varit kvar där i många år till.

Hemma igen ägnade jag ett par timmar åt att sortera böckerna, ute regnade det. Själv stod jag i garaget och gick då och då in med kassar som jag ansåg skulle gå att sälja vidare.

Under dagen har vi fortsatt planera för Markus hemkomst. Anneli beställde en returbiljett från Fort Lauderdale och hem och Markus själv har skickat in betyg och mejl till CSN som visar att ha fullgjort studierna under första terminen. Sedan har han också kontaktat försäkringsbolaget som har pengar innestående för hans bilförsäkring som han måste försöka få tillbaka nästa vecka då han är tillbaka i USA.

Bra att han fixar så mycket han kan från Sverige.

Jag fick också läsa ett mejlsvar från Markus coach, en reaktion på att han nu slutar och åker hem. Och det värmde att läsa de ord som tränaren skrev om honom. Han kommer att vara saknad, den saken är klar.

Jag har ägnat en stund åt att tömma en hylla på lite böcker som inte blivit skrivna om. Böcker som skulle in i min pågående uppdatering av min bibliografi över faktaböcker på svenska som tar upp ufo. Så nu är den bibliografin uppe i 587 poster. Bara en förra året som jag vet om. Nämligen min egen kodbok. Mycket magert.

Framåt eftermiddagen blev jag intervjuad i Radio Skaraborg som ville prata om Arkiv X som startar sin sista säsong i dag plus lite allmänt ufosnack. Det blev några minuter med Christopher Johansson som är en bra och seriös reporter. Vi har pratat med varandra rätt många gånger i Radio Skaraborg nu.

Kvällsmaten blev en god sej signerad Anneli som sedan blev allt snuvigare och hoppade i säng tidigt. Men först tittade vi plus Markus på Arkiv X som nu alltså återvänt för den elfte och sista säsongen. Och det är nog lika bra.

Betydligt mera nerv när juniorkronorna slog USA i VM-semifinalen med 4–2 i kväll. Vilket drama! Sverige gjorde två mål i samma byte då laget var en man kort. Då stod det plötsligt 4–0. Men USA gav sig inte och under matchens absolut sista skälvande sekunder var det 6 mot 3 på banan till USA:s fördel. Men det hjälpte inte. Nu blir det final mot Kanada.

Har också suttit och gått igenom en försvarlig hög med New Scientist som ska ned till AFU. Men först vill jag kopiera en del artiklar som intresserar mig. New Scientist är en suverän tidskrift som jag inte skulle klara mig utan.

Slutligen: Är fortfarande inte helt bra i stämbanden men det rör sig långsamt åt rätt håll. Har verkligen försökt att ligga lågt i dag. Längtar efter att äntligen bli bra. Rösten är viktig för en pratkvarn som jag.

 432 total views