Dagsarkiv: 15 januari 2018

Föredrag för Frihetsbröderna


Markus, som gick och lade sig 21 i går, låg i soffan och såg på teve när jag kom upp vid niotiden på förmiddagen. Han hade vaknat 04 och inte kunnat somna om. Så kan det bli med jetlagen.

Själv tog jag bilen till Jakobsbergs centrum och klippte mig. Fick en ny kille, Robert, som gick på inskolning och därför bara kostade halva priset. Men det gick bra det också och efter det att hans arbete kontrollerats av en av de äldre frisörerna och han fixat till det hon hade synpunkter på, kunde jag ta mig tillbaka till bilen i snålblåsten.

Hemma lagade jag lunch till mig och Markus i form av stekt fläsk, ägg och vita bönor innan jag satte mig och skrev lite på bokmanuset. 16.185 tecken totalt är det nu. Hängde tvätt tillsammans med Markus också innan jag gjorde klart det sista i mitt föredrag som jag höll inne i stan i kväll.

Föredraget blev en 40-minutersvariant variant på mitt spökraketföredrag och det hölls för medlemmarna i ordenssällskapet Frihetsbröderna som skriver så här om sin verksamhet på sin webbplats:

”Förbundet Frihetsbröderna är ett ideellt, politiskt och religiöst obundet ordenssällskap för män med en humanistisk livssyn som ser alla människor som likvärdiga. Förbundet bildades 1886 med främsta uppgift att bygga upp en sjuk- och begravningskassa för sina medlemmar men också att bereda sina medlemmar ’bildande och nöjsamma förströelser’.”

Det är andra gången jag pratar för dessa herrar. Sist berättade jag om åska och klotblixtar men det var i oktober 2016. Och den gången blev de så nöjda att de ville ha dit mig nu igen. Och den här gången bad de mig komma tillbaka för ett tredje framträdande.

Eftersom jag hade en begränsning på 40 minuter så var det ett nedkortat föredrag jag ställde upp med inför de 25-talet ordensbröderna. De satt som ljus och efteråt höll frågorna aldrig på att ta slut. Till sist fick jag säga till så att maten inte skulle kallna.

Även i år blev jag placerad intill ordföranden Lars-Erik Berglund, en stilig herre med ordnar på bröstet. Till vänster om mig satt en 82-årig herre vid namn Raymond Knutsson som jag kunde ha tippat var 65 av utseende och attityd att döma. Vi hade en trevlig timme vid bordet där jag fick vara med och sjunga Du gamla du fria (tur att man ser på fotboll ibland) och dessutom skåla för kungaparet med familj. Inte varje vecka man gör det.

Åldern till trots (jag är yngst med råge) är detta ett kul gäng som det är kul att få prata inför. Ser fram emot att få komma tillbaka.

Hemma igen vid 21.30 och satte mig intill Anneli för att titta på Idrottsgalan och ta en öl innan det var dags att fixa med tvätten och disken. Markus for iväg till Ikea i dag och köpte lite fler galgar, vilket behövs nu när han kommit hem. En del kommer att hamna i hans garderob och en del byter vi ut gamla galgar mot.

Ska man summera den här dagen vädermässigt så är det – blåsigt och kallt. En riktigt trist dag för utomhusaktiviteter. Granen som var snyggt parkerad vid verandan har blåst iväg en bit bort på tomten. Där får den stanna ett tag till.

Här sitter större delen av gänget samlat.

Sedan blev det pepparrotskött där kocken glömde ge oss pepparroten.

 697 total views