Dagsarkiv: 02 januari 2019

Städning och sortering

Sov ut ordentligt i dag och gick inte upp förrän en god stund efter 10. Behövdes med tanke på gårdagen där magen inte var i form. I dag mår jag bättre men har fortfarande ingen som helst matlust vilket gjorde att jag kokade alldeles för mycket linguini till lunch- åt kanske en tredjedel.

Lika illa till kvällen då Markus var snäll och köpte med sig en kebabrulle sedan han varit borta och tränat golf i tre timmar. Åt kanske en tredjedel av den också och blev sedan helt sänkt.

Nå, jag har hållit mig hemma hela dagen och bara gått till brevlådan för att hämta posten. Har i alla fall fått undan lite papper i en hög med urklipp, suttit och klistrat in artiklar och så gjort en ordentlig sortering bland böcker i källaren som nu har fått en egen rad på toppen av en hylla.

Nu kan jag äntligen få lite överskådlighet när det gäller mina kommer om kometer, meteorer och meteoriter.

När Anneli kom hem flyttade vi min skrivbordslampa från höger sida till vänster sidan av bordet, något jag skulle ha gjort för länge sedan. Nu sitter den äntligen så till att jag inte skuggar min egen hand när jag ska skriva. Detta har varit en ständig källa till irritation men varit svårt att göra som datorn stod tidigare, men nu funkar det. Himla bra!

Eftersom det är årsskifte har jag också börjat lägga upp nya pärmar och sortera in gamla saker från 2018 i rätt mappar i datorn. Och att föra in hela årets schema i den nya kontorsagendan och på ännu ett ställa.

Dessutom upptäckte jag ytterligare ett brev som jag inte hade svarat på, nämligen från Maud i Malmö. Maud är präst och mycket ufointresserad och vi har brevväxlat i några år nu.

Satt i soffan en stund och tittade på ”Seinfeldt” med Markus och Anneli medan jag petade i mig den lilla biten kebabrulle. När jag väl var nöjd ringde Ebbe Johansson äntligen tillbaka efter att jag sökt honom ett antal gånger de senaste veckorna, både på hans mobil och genom hans son. Ebbe lät lite trött och sa att han hade varit sjuk och det är inte konstigt att det tar på krafterna när man är 89 år. Jag hoppas i alla fall träffa honom inom en inte alltför avlägsen framtid.

Tittade igenom vår julkortshög (79 stycken) som står mellan två blomkrukor i köket. Vi gillar ju att få riktiga julkort där folk faktiskt lagt ned lite jobb med att skriva en rad, klistra på ett frimärke och gå till lådan. Elektroniska diton räknas inte och massjulkort som skickas via Facebook eller Messenger ser jag närmast som ett hån.

Själv skickar vi närmare 160 kort till folk vi känner. En fin tradition tycker både jag och Anneli.

Ägnade en stund åt en ufolog som tankat ned en massa material från AFU:s sajt och lagt upp på sin egen. Och det är inte tanken. Allt hårt arbete som vi lagt ned stjäls på det viset av andra som kan surfa på vårt jobb. Tanken att allt är gratis och kan användas hur som helst är utbredd. Att det handlar om att sno andras jobb är inte lika tydlig för de flesta.

Hade tänkt att lägga mig i tid men så blev det inte. Jag var klar med datorjobbet vid 01 och då kom Niklas från jobbet.

424 total views, no views today