Dagsarkiv: 02 februari 2019

Melodifestivaldags igen!


Så vad det dags igen! Och där sitter man i soffan igen! För i kväll är det dags för Melodifestivalens första deltävling som sänds från Göteborg. Själv är jag på plats i tevesoffan hemma i Skälby där jag ska chatta med DN-läsarna tillsammans med Hanna Fahl. Häng gärna med i chatten, den brukar vara rolig med många positiva inlägg, kul personer och bra drag.

Att chatta är en gren i sig. För min del kräver det en hel del förberedelser och allt är inte så lätt. Till exempel har SVT skippat att lägga ut de långa versionerna av låtarna som de tidigare gjort. Vilket gör att jag, som inte reser till de olika tävlingarna utom finalen (då får jag åka till Stockholm!) bara kan höra en minut innan det blir skarpt läge. Illa.

Här har ni mitt tips:

Direkt till final: Anna Bergendahl och Nano.
Till Andra chansen: Arja Saijonmaa och Wiktoria.
Borta: Mohombi, Zeana featuring Anis Don Demina och High 15.

Det blev inte riktigt så! Anna och Nano gick till Andra chansen och medelmåttiga Mohombi och trista Wiktoria till final. Inte kul.

Men chatten var som vanligt riktigt rolig, många som skrev och hela tiden bra inlägg.

Innan det blev dags för Mellot har jag och Anneli skottat snö (behövligt) och dessutom ätit tacos med Markus och Niklas som är på besök över natten. En bra uppladdning för Mellot.

Slog också en signal till min vän från Mariestads-tidningstiden, Keeper, som fyllde år i går men som jag då inte fick tag på. Nu pratade vi en god stund och det var roligt att konstatera att han trots sina 79 år verkade helt okej.

Och efter Mellot satt jag en god stund med servicedesk på DN för att få in ett program i datorn som jag behöver men det gick basra inte. Får ta med den till jobbet på måndag så får de fixa den saken då.

Kvällen avslutade vi i soffan med att titta på ”The day after tomorrow” en riktigt aktuell klimatkatastroffilm där hela den amerikanska befolkningen tvingas fly till Mexiko! Ingen film för Trump.

I säng vid 01 och med Niklas som övernattare.

341 total views, 1 views today