Dagsarkiv: 21 februari 2019

Trettonde gången hos RT143


I kväll var det dags igen – föredrag för RT143 Royal, denna fantastiska Round Table-grupp som jag pratat inför 2005 (ufo), 2006 (konspirationsteorier), 2007 (sekter), 2008 (två gånger: astronomi och naturfenomen), 2010 (spöken), 2012 (spökraketerna), 2014 (vad jag gjort under året), 2015 (samma visa), 2016 (dito), 2017 (dito), 2018 (dito) och 2019 (konspirationsteorier).

I år samlades gruppen på restaurang Knut, i ett trångt och gemytligt källarrum, där jag fick börja med att gå tillbaka till bilen för att hämta min egen projektor/dator-sladd eftersom den som fanns dels var för kort och dels inte fungerade.

Föredragen för RT143 har en tendens att bli långa och jag höll på i närmare två timmar den här gången. Men det beror inte (enbart) på att jag är långrandig utan också på att allt fungerar som ett långt samtal där jag är samtalsledare och alla kan fråga om allt hela tiden. Familjärt och himla kul, tycker jag!

Årets tema var alltså konspirationsteorier och jag hade plockat in flera nya som jag inte hade med 2006 när jag pratade om ämnet för gruppen senast. Nu var det många som inte var med då – men faktiskt också ett gäng som var det!

Jag berättade om de som inte tror på Förintelsen, de som tror att jorden är platt, de som tror att terrordådet på Drottninggatan 2017 var ett påhitt med skådespelare, de som inte tror att människan varit på månen och en del annat. Avslutade med lite ufo och olika projekt som jag just nu arbetar med.

Efteråt blev det trerätters middag på renstek och hjortronparfait bland annat till vilket jag drack ett par alkoholfria öl.

Sedan var klockan 22.30 (jag hade börjat prata 19 och var på plats 40 minuter innan dess) och det var bara att köra hem.

Innan dagen kom så långt hade jag suttit med Melodifestivalförberedelser en stund innan jag, Anneli och Markus körde till Niklas för att lämna en spegel och lite annat som han skulle ha. Niklas har fått det fint och trevligt i sitt nya hem och där fick vi lite underhållning på hans nya piano. Han spelar verkligen bra, inte minst när han improviserar. Det känns skönt att han fått det bra i sitt nya hem.

Vi stannade bara en timma eftersom vi alla hade annat att göra och när vi åkte tog vi med en massa kartongskräp och annat som hade blivit över från piano, den nya dammsugaren och annat. Ett stopp på en återvinning på vägen och sedan hem för att äta spaghetti med köttfärssås.

Pratade med Rickard Andersson om han kunde åka ned till Kristianstad för att hämta utställningen som är färdigvisad på museet där den 10 mars. Och det kunde han. Eftersom det inte är så roligt att köra ensam så långt pratade han med Anders Berglund som också följer med. Perfekt!

När jag väl var hemma sent i kväll hade jag lite efterskörd att fixa. Tog ned tvätten och läste ikapp några DN. Anneli var vaken liksom Markus. Och i dag har Anneli haft av sig sin stora stödsko en stund för att göra lite försiktig träning som sjukgymnasten gett henne tips om. Hon är fortsatt duktig med sin skadade fot.

Själv kom jag i säng vid 01.

På besök hos Niklas på förmiddagen.

Och så spelade Niklas på sitt nya elpiano för oss.

343 total views, no views today