Dagsarkiv: 14 januari 2020

Två poddar och skivbesök


Det har blåst ordentliga höststormsvindar i Stockholm i dag så det var med viss tvekan jag lämnade bilen och gick till Massa Media på Hantverkargatan för att spela in en podd om Plymouthbröderna. Senast jag var i de här lokalerna var när Clara Henry intervjuade mig 2016. Då sken solen och det var somrigt.

Väl framme satte jag mig ned med reportern Alex Letic, som ni kan se på bilden här ovan, och pratade igenom lite av det som skulle komma upp under podden. Sedan dök också producenten Hannes Dükler upp och det fick bli han som blev fotograf.

Programmet är ett i en serie av poddar om sekter och totalt blir det 20 avsnitt om olika destruktiva och/eller slutna sekter där jag är med och kommenterar två. Premiär för Plymouthavsnittet är den 4 februari medan själva podden började förra veckan. Lyssna här!

När vi vara klara efter knappt en timme så var alla nöjda och vi kunde ge oss ut i blåsten igen.

Nästa anhalt var ett lunchställe och det blev Crispy House på Torsgatan där jag satte mig bland de tomma borden och åt en Chicken Tikka Masala. När jag väl kom ut regnade det iskallt och jag smög längs husväggen till ett prång i väntan på att Jan Karlin skulle dyka upp och öppna House of oldies på Torsgatan 63. Och på slaget 14 kom han.

Här väntade nämligen två skivor på mig som jag köpte för AFU:s räkning. Eller snarare, jag betalade dem och så får AFU dem. En var en inspelning av ”Världarnas krig” och den andra var en skiva om ufo med Frank Stranges från 1959. Den kan ni se här ovan.

Butiken är ett Eldorado för vinylsamlare men det är inte särskilt billigt.

Sedan bar det hemåt via Coop i Vällingby för att köpa lampor (trasigt både i köket och på Markus rum) och sedan en kort titt in på Läkarmissionens andrahandsbutik intill. Köpte två böcker till AFU. En med folktro som tema och en om livet efter detta.

Hemma ställde jag ut granen på gatan eftersom kommunen samlar in dem i morgon.

När Anneli och Markus kom hem lagade vi raggmunk med fläsk tillsammans. Gott!

Sedan har jag förberett kvällens podd med Martin Willis där jag ska intervjuas om min nya bok, spökraketer och lite annat. AFU givetvis. Jag sammanställde ett antal frågor som Martin kan ha som grund. Ni kan lyssna här när det hela börjar vid midnatt och håller på två timmar framåt.

Jag har också förberett morgondagens föredrag på folkhögskolan. Det ska vara cirka 90 minuter och handla om fejkade nyheter och konspirationsteorier. Det är andra gången jag är där. Senast, den 13 maj 2015, pratade jag om ufo. Då satt det 140 elever och lärare i publiken.

Har också haft kontakt med Rickard Andersson som är UFO-Sveriges evenmangsansvarige och preliminärt bokat vårt möte i Ängelholm till den 28 mars.

Klockan 00 var det dags för podden där Martin Willis intervjuade mig under två timmar. Mer om den i morgon.

Martin Willis på min Skypeskärm.

Och så här såg jag ut.

Och här är raggmunken!

110 total views, 1 views today