Dagsarkiv: 5 maj 2023

Möte med Felix om nytt projekt och ny dator

John, undertecknad, Clara, Felix och Fred.

Klockan 11 kom Felix Herngren, Clara Herngren, John Nordling och Fred Andersson hem till mig för att diskutera ett gemensamt ufoprojekt. Och vi hade ett par timmars riktigt intressanta samtal om en planerad ufoserie för TV4 med Felix som programledare och som jag hoppas ska leda vidare till något handfast där UFO-Sverige och AFU kan spela en roll. Eftersom allt ännu så länge befinner sig på planeringsstadiet kan jag inte säga så mycket mer just nu men det kommer! [Bilder och text med detaljer har lagts till efterhand sedan projektet blivit offentligt.]

John Nordling och Fred Andersson.

Fred berättade om ett fall som han har varit ute och undersökt tillsammans med en reporter från Svenska Dagbladet och det lät fortsatt intressant, tycker jag. Det rör sig om en bild som visar en serie lysande föremål som låg stilla på samma plats på himlen i flera timmar. Trots att de borde ha följt med jordens rotation. Mycket märkligt.

Visst behöver alla en skrivmaskin! Från Var 8 dag 23 mars 1930.

Under dagen har jag gått igenom en bunt Var 8 dag från 1930 i jakt på intressanta artiklar. Men det fanns inte en enda! Däremot en massa roliga annonser som jag fotograferade av. En bärbar skrivmaskin var en av varorna som lockade mig!

Under dagen har jag pratat med flera i UFO-Sverige om den kommande riksstämman men också med en fotograf från Svenska Dagbladet som ska komma och ta en bild av mig nästa vecka.

Jag har också blivit tillfrågad om att resa till Hessdalen fört att vara med i en filminspelning där. Och det borde fungera även om jag fick begära ledigt några dagar för att få ihop det. I samma veva ska jag och Anneli köra ner till Lidköping för att vara med när pojkarnas kusin Rasmus tar studenten. Men det går att få ihop.

Eftersom mötet hemma drog ut på tiden hann jag aldrig äta lunch så det fick bli en grillad special på Nyhetsgrillen en kvart före jobbet.

På jobbet kom nyheten att WHO nu inte längre ser covid-19 som en global fara för vår hälsa. Amanda skrev och jag fyllde på och sedan intervjjuade jag Folkhälsomyndighetens GD Karin Tegmark Wisell. Det blev ett bra samtal men intresset från läsarna för nyheten var minst sagt ljum.

Under dagen har jag också hjälpt Tobias med en text till de poddar han jobbar med. Poddar som spelades in i Ängelholm men som han sedan har fyllt på med ytterligare några röster.

Och så köpte jag en ny dator i dag. Den jag lämnade in för reparation verkar vara bortom all ekonomisk försvarbar gräns. Så det fick bli en Imac Mini M2 som jag alltså måste köpa en skärm till också för att få den att fungera. Nu tar det några dagar innan jag får den men under tiden får jag väl åka till Elgiganten och hämta tillbaka min gamla trasiga burk.

Det har varit kyligt ute i dag också. Den vår som kändes hyfsat påtaglig för några dagar sedan har kommit av sig. Men när jag och Björn gick över bron för att hämta sushi var det i alla fall hyfsat. Middagen åt vi som så ofta i entrén till DN.

En betydligt lugnare kväll i kväll än i går. Men kvällen tog slut 01.

Loading