Mellolyssning och ufojobb


Dagens bild får bli en bild på förra årets Mellofinal i Friends Arena och den förställer Benjamin Ingrosso som kommer tillbaka i år och som kommer att sjunga under den första deltävlingen på lördag. Jag plåtar ju alltid repetitionerna under finaldagen så att jag ska ha bilder att lägga ut när artisterna drar igång på riktigt. Satt en bit bort men med hjälp av ett bra tele så gick det att få hyfsade bilder.

För i dag har jag fortsatt läsa på och att lyssna på minutversionerna som SVT lagt upp under dagen. Det har tagit sin tid. Har också provkört alla uppkopplingar som ska fungera på jobbdatorn nu på lördag och det såg klockrent ut.

Annars blev det en dyster badmintondag där jag kände mig pigg och fräsch på vägen till matchen mot Stefan men redan innan vi slog första bollen kände en trötthet i kroppen som höll i sig resten av dagen. Inte den bästa förutsättningen för en bra match. Föll så det knakade med 4–15 och 6–15 i de två första men repade mig i tröstsetet (som Stefan brukar kalla det) och fick då lite vinstkänning – men föll även där. Då med 15–17.

På vägen dit försökte jag förstå varför och hur jag skulle ställa in bilen så att den kände igen min nya telefon. Det gick inte så bra.

Hemma slickade jag såren genom Mellojobb men också genom att ringa till Ante Jonsson som sedan några månader bor i en lägenhet på ett boende där han får bra uppbackning från personalen. Ante verkade må bra i alla fall. Klar i skallen och gjorde två promenader dagligen, cyklade ibland och kör fortfarande bil när det behövs. Det känns bra att han mår så.

Ante var under 80- och 90-talet, vid sidan av Gösta Carlsson, Sveriges mest omtalade kontaktperson och vi har hållit kontakten sedan mer än 30 år. Ringde även ett ufovittne i Brunflotrakten för att få okej att en av våra undersökare träffar honom. Och det gick bra.

Passade också på att gratulera vännen Keeper i Arvika. Vi jobbade ihop på Mariestads-Tidningen under flera år och i dag fyller han 78. Det var bra också med honom och han berättade att han fått konstaterat av vårdcentralens personal att han är PSEM, alltså Pigg som en mört.

Mitt i Mellolyssnandet fick jag ett tips som berör en sak jag har följt under några dagar nu, nämligen att generalmajor Anders Brännström anmält Försvarsmakten för kränkande särbehandling och diskriminering. Jag ringde Brännström och fick det bekräftat, gjorde en intervju och tjugo minuter senare toppade artikeln sajten.

När Anneli kom hem hjälptes vi åt att laga torsk med potatis och äggsås som vi och Markus sedan åt till kvällsmat.

Har också jobbat en del med nya bokprojektet, bland annat bollat idéer på vad den ska heta på omslaget med min redaktör. När allt är spikat så kommer jag att berätta det. Fick även kontraktet för underskrift på posten i dag. Så nu är det på allvar.

Och så ramlade det in 100 kronor från Mona S till min AFU-insamling i ett brev i dag. Tack för det!

Satte mig i soffan
och såg på ”Antikrundan” med Anneli men sedan jobbade jag lite till med Mellot och med mitt föredrag som jag ska hålla i Mariestad på måndag. Nu är det klart. Mellot spikar jag i morgon.

I säng en god bit före 01. Inte illa!

340 total views, 1 views today