Julmat på gång, Mufon och granen inne


I dag gjorde jag och Markus en 90-minutersattack mot Coop Forum för att stryka allt på den första inköpslistan inför julen. Sådant som kan sparas och frysas men också en skinka som kommer att börja ätas på snart.

Eftersom det var fredag fanns det en del provsmakningar men vi var så tidiga att bara två av dem hade kommit igång. Men butikens egen skärgårdssill var utsökt och det var också gott att äta några småmackor med pålägg och ta en alkoholfri öl till dem.

Listan vi lyckades bocka av var lång som tomtens skägg och vi passade dessutom på att fylla på med sådant som vi trodde skulle passa bra på julbordet.

Innan vi tog oss ut fick jag de sista uppgifterna från David Parker på ESA som var vänlig att svara på ett par kompletterande frågor. Så dessa svar skrev jag in (strök in) i den kortare papperstidningsartikeln och i den längre webbversionen, lade in dem i DN:s publiceraingssystem Klara och sedan var det dags att gå ut för att byta glödlampa på garaget.

Något som visade sig lika svårt som jag hade fruktat när vi en gång i tiden fick dem uppsatta. Det hela slutade att kupan gick i kras i händerna på Markus och det var bara tur att han inte skar sig. Ett besök på ljusbutiken i Jakobsberg blev nödvändigt och där visade det sig att just dessa kupor inte var så lätta att få tag i. Men efter någon timma ringde de upp oss från butiken och hade hittat en hos leverantören. Jag beställde två. Man vet aldrig.

Jag och Markus var ute och snurrade en stund, det blev ännu en tur till Jakobsberg också. Kikade in i antikvariatet där och hittade en bok om Lemurien för tio kronor som jag inte hade. Med oss från jakan tog vi också var sina burgare som blev vår mycket sena lunch.

Fick en inbjudan från MUFON i USA i dag om att komma till deras 50-årskonferens och prata till sommaren. Det ser jag fram emot och svarade givetvis ja. Detaljerna får vi ta senare.

Framåt dagen ringde en kollega på DN.se och undrade om jag kunde fixa bilden på halofenomenet som jag nämnde i går. Jag sa att det säkert skulle gå bra, ringde upp Fia som tagit den, och gjorde en ny intervju som blev till en artikel. Ni kan läsa den här.

Det visade sig också att en ufokamrat från dalarna, Gudrun Andersson, tagit en liknande bild men i lite sämre väder, när hon passerade Romme utanför Borlänge i dag. Den bilden kan ni se här ovan. Solen står alltså långt ned och är täckt av moln. Det enda som syns är själva halofenomenet.

Var iväg en sväng till Johan Marcopoulos på Rymdstyrelsen för att plocka upp några kassar Tintinbilar som han hade och som är mina. För i morgon kommer Serieslussen hit och då hoppas jag att han vill köpa även dem förutom 42 kassar med serier som står nere i källaren. Behöver verkligen få bort allt detta nu inför julen och dessutom få in pengar till AFU. Johan bjöd på egenhändigt tillverkad fruktkaka, lussebulle och pepparkakor med te.

På tal om AFU så skickade Mikael Westersund i Jakobstad 400 kronor till arkivet i dag. Stort tack, Mikael! Sådana bidrag är så himla värdefulla för oss.

När vi ändå var i jultagen bar jag och Markus in granen och ställde den på sin traditionstyngda plats i hörnet i köket. I morgon ska vi klä den för då kommer grannarna på glögg och gröt.

Fick ett spännande samtal från en kvinna i Höllviken som hade tänkt att ringa mig under flera år. Nu blev det i alla fall av. I korthet så hade hon 1972 grävt upp några mystiska magnetiska metallbitar i sin trädgård i Vallentuna. Någon som hade tittat på dem sa att de inte kom från jorden. I vilket fall skickade hon över bilder på dessa bitar och hon ville gärna träffa mig och prata om det hela. Får försöka få ihop det vid ett besök hos Ebbe Johansson i Malmö framåt våren.

Någon som har en teori om vad det kan vara? Bild finns nedan.

Ett kanske ännu mera spännande fall kom via epost från en dam i Värmland. Hennes historia gick verkligen utan på det mesta jag har hört. Det hon hade sett måste jag prata med henne om på telefon innan jag skriver något mer eftersom det är så ovanligt, så extremt att det bara skulle framstå som löjligt om jag nämnde det utan kontext.

Låt mig säga så här: En gång läste jag en artikel om en flygande järnspis som publicerades i UFO-Information. Den här saken var ännu konstigare.

Jag återkommer alltså.

Anneli som varit på julsittning med jobbet kom hem vid 21.30 och då hämtade jag henne i Vällingby. Hon har ont i ena foten och det kunde vara skönt för henne att få åka bil hem tänkte jag. Sedan dök Niklas upp från jobbet och han hade haft en bra dag sa han.

Själv kom jag i säng 00.30. Inte så illa.

Markus med en välfylld kundvagn.

En av de märkliga metallbitarna från Vallentuna.

313 total views, 2 views today