Dagsarkiv: 06 september 2023

Möten i Norrköping och israelisk teve

Det första mötet var på Arbetets museum.

Efter frukost på Grand hotel, där vi ska bo ännu en natt, gick jag och Anneli till Arbetets museum för ett möte 09.30. Mötet hölls inne på ufoutställningen ”UFO Norrköping” precis innan den öppnade för besökare för dagen.

Ändamålet var att hitta en samarbetsform där AFU, Arbetets museum och Hyresbostäder kan arbeta gemensamt för att arkivet ska få ett nytt hem och på samma gång kunna vara en del av utvecklingen i Ringdansen i södra delen av Norrköping. På bilden ovan ser ni Anders Liljegren, museichefen Niklas Cserhalmi, Pelle Filipsson (också från museet) och så Tomas Lindquist från Hyresbostäder.

Mötet var mycket lyckat och det känns som vi är tre parter som drar åt samma håll och vill AFU:s bästa. Efteråt gick jag och Anneli (som vandrat runt på museet under tiden) till bilen och körde sedan till McD i Hageby för en snabb lunch och sedan iväg till arkivet där jag riggade upp mobilen för att vara med i direktsändning i den israeliska tevekanalen i24 News där jag var med första gången för någon månad sedan.

I sändning.

Det var ett program om liv i rymden där jag fick kommentera det som händer i USA just nu och AARO:s nya sajt. Ni kan se mig i AFU:s ”studio” på bilden här ovan. Inslaget var cirka fem minuter och sedan gick jag över till lokalen intill där Tobias Lindgren hade get Anneli i uppgift att stoppa en kallelse till UFO-Sveriges medlemsmöte i Sundsvall den 23 september i kuvert.

Anneli fixar kallelserna.

Sedan var det bara att vänta in ännu ett möte med Tomas Lindquist som nu också hade med sin Jenny Peres (Hyresbostäders kommunikationschef) som vi fick möjlighet att informera om AFU:s verksamhet och behov. Jag körde en liten dragning med bilder från lilla bärbara och Jenny blev som alla andra imponerade av det vi gör.

Mötet på AFU.
Och ur en annan vinkel.

Mötet tog väl en timma och Peter Brink tittade in och bjöd på sin mammas goda päronkakor innan vi var klara. Då hade jag också hunnit packa ur en massa tidskrifter och en hel del böcker som ska till arkivet, flera av dem från besöket i Finland.

Till sist var det bara jag och Tobias kvar som satt och diskuterade upplägget på årets fältundersökarkurs en bra stund.

God soppa.

Kvällen avslutades på Kitchen & Cocktails på Gamla Rådstugugatan 10 där jag och Anneli åt en god fisksoppa. Solen sken på oss och det var varmt där vi satt utomhus.

Återstod att gå till hotellet och svara på mejl, läsa bok och skriva lite. Bland annat ett förord till Göran Brusewitz kommande bok om det mänskliga medvetandet.

Mer kommer.

Loading