Dagsarkiv: 07 september 2023

Till Lund för föredrag

Eleverna lyssnade intresserat.

Efter frukost på Grand Hotel i Norrköping gick jag och Anneli till stationen och satte oss för att invänta vårt tåg mot Lund som skulle avgå 10.39. Underhållningen på stationen stod en duva, några envetna flugor, en städerska och en reparatör för.

Medan vi väntade ringde SVT:s Morgonstudio och ville göra en intervju med mig i morgon men jag lär inte kunna vara på plats så det blir via Facetime i mobilen från hotellet. Klockan 07.18 är det sagt men sådant kan ju ändras som vi vet.

I Lund skulle jag prata inför en grupp arkitektstuderanden på universitetet. Så på vägen ned satt jag och pysslade med mitt föredrag för att få det så bra och anpassat som möjligt.

Hade också en del kontakt med Anders och Mikael som höll i en UFO-Sverigeinformation i Göteborg i går. Det kom ett tjugotal personer, flera av dem medlemmar i föreningen, men också andra som bara var nyfikna. Och så en figur som var där för att störa och locka de som sökt sig dit att följa med honom ut och titta på återkommande rymdskepp som han menade sig se.

Det finns folk till allt, den saken är klar och då känns det skönt att leda en organisation som står med båda fötterna på jorden samtidigt som vi alla är nyfikna och vill veta vad som ligger bakom ufofenomenet.

Under resan ned fortsatte jag också diskussionerna med Hyresbostäder om hur AFU skulle kunna bli en integrerad del av Ringdansen. Hjälpte ett utländskt filmbolag med lite uppgifter och mejlade med SVT och en annan journalist som vill intervjua mig i morgon.

I Lund möttes vi av Martin Svansjö från arkitektutbildningen och efter att ha kikat på en liten bokförsäljning på torget där jag köpte några science fiction-häften. Sedan tog vi spårvagnen till universitetet där vi träffade hans kollega Lars Henrik Ståhl och satt och pratade enstund på hans arbetsrum.

Klockan 15.15 drog jag igång mitt föredrag inför drygt femtio studenter och några lärare. Pratade om AFU, UFO-Sverige, några svenska fall och så lite amerikanskt givetvis. Studenterna satt som ljus och hade massor av frågor efteråt, liksom lärarna.

När allt var klart gick jag och Anneli med Lars Henrik och Martin till en icke fungerande fontän som blivit något av en symbol för campuset innan vi tog oss ned på stan för att äta på restaurang Cyrus.

Middag på restaurang Cyrus efter föredraget.

En mycket god middag på en sidogata som var lugn och sansad förutom ett gäng galna kajor.

Vi satt där i nästan två timmar och tog sedan tåget till Höör där vi checkade in på vårt hotell, Stiftsgården Åkersberg som vi verkligen kan rekommendera men det blev ett kort stopp för vi åkte vidare hem till Martin och hans fru Stina för att kika på Martins fina samling med Kalla kriget-material som var mycket imponerande.

Martin hade också en del rymdrelaterat och spännande litteratur och dokument från andra världskriget.

Men efter 23 blev vi körda till hotellet och kom till slut i säng efter midnatt.

Ur Martins samling.

Loading