Dagsarkiv: 17 september 2023

Höstmarknad och jätteloppis

Näsby slott.

Efter frukost tog vi bilarna och körde till Näsby slott för att gå på en höstmarknad i det jättefina vädret. Målet var bland annat att köpa en god äppelmust som Anneli köpt förut men det blev en hel del annat också och såväl Ylva som Claes och Åsa gjorde sina fynd. Jag slog till på några goda ostar efter att ha provsmakat dem.

Mycket att kika på.

Vi passade också på att fika i solen innan Claes och Åsa åkte vidare och vi andra tre siktade in oss på Solna och Solnahallen där det pågick en megaloppis. Och stor var den!

Där gled vi omkring bland borden i nittio minuter och jag lyckades faktiskt träffa några som jag kände. För vid ett bord kom en man fram efter att ha känt igen mig och det visade sig vara Jerry som bokade mig för några föredrag för ett antal år sedan. Nu undrade han om jag fortsätter att hålla föredrag och det kunde jag inte neka till så det lär bli något i början på nästa år.

Lena med syster.

Nummer två var Lena som jag hämtade böcker hos i fredags och nu stod hon och hennes syster där och sålde prylar från den lägenhet som jag hjälpt till att tömma. Ett par bord längre bort stod en annan arbetskamrat men jag fick nöja mig med att prata med hans fru eftersom han själv, Håkan, inte var på plats just då.

Dagens fynd.

En del fynd blev det alltså. Jag köpte en liten robot för 45 kronor (billigt), en trasig Jetsonbok från 1964 för en femma och två vackra Rekordmagasinet (nummer 50/54 och 14/55) med underbara omslag för fem kronor styck även de. Jag älskar verkligen den här typen av naivistiska omslag som gjordes innan rymdåldern drog igång på riktigt.

Mycket folk var det.

Anneli hittade några roliga äggkoppar och Ylva en blå Stig Lindberg-hund (hon hade en röd förut). Nöjda med dagen körde vi hem Ylva och fortsatte till Skälby där jag jobbade vidare med såväl UFO-Aktuellt som bokprojektet. Långsamt framåt i båda fallen.

Fick förresten ett samtal från en kvinna i Dalarna som sett och fotograferat ett föremål den 24 augusti. Men som så ofta (alltid?) visade sig bilderna föreställa en ljuspunkt på himlen medan själva berättelsen var lite mer åt ”farkost”-hållet.

Fick också ett mejl från en man som var med på UFO-Västs möte i Göteborg för en tid sedan, ni vet det mötet som en ensam person försökt krascha genom att prata sönder det. Och även den här mejlaren bekräftade bilden av detta och konstaterade att han verkligen hoppas att den märklige mannen inte ska dyka upp igen.

Efter en lättare kvällsmat tittade vi på ett avsnitt ”Happy valley” och sedan blev det datorn en stund till men i säng i tid med en bok också. Nu är det ”Allan Mann” som gäller, Törebodasonen som blev krigshjälte. Innan vi somnade hann vi också se ”Mondo” hoppa nytt världsrekord igen, i mobilen fick det bli.

Loading