Dagsarkiv: 08 september 2023

SVT i ottan och tillbaka hem

Min lilla ”studio” i Höör.

Vaknade 05 och hade svårt att somna om men det blev nog några minuter då och då fram till 06.40 då jag gick upp för att duscha eftersom jag skulle vara med i SVT Morgonstudion 07.18.

Riggade upp datorn som stöd stående på Annelis resväska och sedan mobilen liggande på datorn för att få en stabil bild.

I sändning.

Anneli gömde sig i duschen under de fem, sex minuter sändningen varade och temat var AARO:s nya webbplats och vad man kan hitta där. Under intervjun visades en av filmerna därifrån och så pratade vi om vad allt det som nu händer kan betyda när det gäller ufofrågan.

Jag poängterade att också svenska piloter sett och jagat okända farkoster i luften och att det finns många intressanta uforapporter samtidigt som det mesta rör sig om misstolkningar av olika slag.

Sedan blev det frukost och därefter lunch på hotellet som har visat sig vara trevligt och bra. Kan rekommenderas. Stiftsgården Åkersberg i Höör alltså. Pratade en stund med Felix Herngren också om ett fall som han gärna vill ha med i dokumentären och lite längre fram på dagen också med huvudvittnet i fallet. Vi får se hur det går.

Ett bra hotell som kan rekommenderas.

Det blev ännu en varm dag och när vi hade tagit tåget från Höör till Lund kunde vi konstatera att det var 27 grader och fullt solsken. Vi var där i god tid så Anneli satte sig på en bänk på perrongen medan jag gick till Clemenstorget för att kika på 10-kronorsböcker igen.

Försäljaren, en man med rötterna i Bosnien, berättade att han varit där i förra veckan och att det då varit 39 grader mitt på dagen. Folk varnades för att gå ut mitt på dagen. Nå, jag hittade i alla fall några böcker om serier och en om pyramiderna i Egypten som jag köpte. Den senare på danska med en del intressant information.

Klockan 14.18 rullade vårt tåg ut från Lunds central mot Norrköping där vi hade ställt bilen. På vägen dit sorterade jag digitala bilder ur mobilen och såg till att de hamnade i bärbara datorn för att senare flyttas av över till mina externa diskar hemma. Anneli läste och jag svarade på mejl.

Det blev en lugn resa upp och i Norrköping kikade vi först in på Grand igen eftersom Anneli glömt en del av en laddarsladd som inte fanns kvar givetvis men hon fick en annan av personalen som fungerade lika bra.

Anneli och Carl-Anton.

Sedan bar det iväg hemåt på riktigt men vi stannade till i Nyköping för att säga hej på Carl-Anton och ta en fika. Te och skorpor med smör är riktigt gott! Sedan fick jag en del böcker och annat som Carl-Anton köpt på Öppen hand.

Sista sträckan hemåt pratade vi också med Niklas och Markus (som hade besök av Erik) och det var ett tag sedan vi ringde pojkarna. Väl hemma var klockan nästan 21 och vi packade upp, startade en tvättmaskin, gick igenom posten och åt en lätt kvällsmat. Före 23 var vi båda i säng.

Loading