Dagsarkiv: 03 september 2023

Föredrag och till Mattby

Ett sextiotal lyssnade när jag höll konferensens sista föredrag.

Efter frukost och en sväng till föredragssalen för att lyssna på ännu ett föredrag vars språk var svårt att förstå (men det handlade om faran med 6G-mobiler) var det dags för mitt 90 minuters anförande som också blev konferensens sista.

Att avsluta en konferens är en ära men också en utmaning eftersom många är på väg hem eller har lämnat men ett sextiotal stannade för att lyssna när jag berättade om AFU, UFO-Sveriges arbete och om spökraketerna – plus ett par spännande svenska fall av lite mera modernt snitt.

Eftersom svenska är ett språk som bara talas av cirka fem procent här i Finland höll jag mitt på engelska vilket arrangörerna hade bett mig om. Sedan översatte den fantastiske och alltid hjälpsamme Esa Åkerman med viss assistans från Heikki Kulju.

I föredragstagen.

Jag hade förberett texter som Esa kunde läsa från om han skulle missa något jag berättade och allt funkade bra. Men, det är aldrig det samma att ha en röst mellan sig och publiken.

Bättre än förväntat trots allt. Jag (och Esa) fick i alla fall publiken att skratta några gånger) och frågorna efteråt var bra och nyfikna, mest på AFU. Sedan gick jag och Anneli till lunchen som bestod av ett myller av små norsliknande fiskar och potatismos. Vi satte oss bredvid några damer som visade sig tala svenska och som berömde föredraget vilket var snällt.

Innan vi lämnade hotellet gick Anneli entur runt sjön medan jag satte mig och pratade med Timo Tahvanainen i lobbyn. Heikki Kulju kom förbi och tackade och sedan ringde Timo upp ufologen Tapani Koivula så att vi kunde prata över högtalartelefon. Jag lovade skicka min AFU-bok när jag kom tillbaka till Sverige.

Jag och Arja Kuningas.

Jag hann också prata lite med Arja Kuningas som ger ut Ultra och fick en bunt nummer av henne. Sedan var det hej då och så körde vi trettio minuter till Mattby och Hotel Matts där vi ska bo i natt. Ett nybyggt och fräscht hotell där vi bor på sjätte våningen.

Hotel Matts.

När vi installerat oss gick vi ned till en restaurang nere vid vattnet, Majakka. Ganske enkel mat men inte så billig. Anneli tog en risotto med ett glas rosé och jag en antipasto med ett glas Aura (öl).

Bra utsikt från restaurangen.

Vi satt där en bra stund, matade tacksamma pilfinkar med fröknäcke, och gick sedan tillbaka förbi en liten butik där vi köpte med oss lite snacks till rummet och tittade på en film.

Restaurangen.

Sedan blev det tidigt i säng.

Loading