Dagsarkiv: 10 september 2023

Kursplanering och hjälp till TV4

Första spökraketölen.

Eftersom vi hade Gunnar och Vanja här över natt liksom Ylva och Tobias så blev det gemensam frukost ute på verandan. I värmen. För varmt blev det även i dag.

Jag och Tobias ägnade drygt en timma åt att planera för fältundersökarkursen och nu tror vi att vi börjar få koll på den stora övning som vi alltid brukar göra tillsammans. Under många år skötte jag rollspelet helt på egen hand men nu har vi två blivit ett bra team som kan förädla och förbättra.

Pratade med en annan kollega i UFO-Sverige som vi också behöver i övningen och han ställde upp utan att blinka.

Och så ringde Mikael Karlsson från Ängelholm och rapporterade att han i dag hade genomfört dörrknackning i Grevie i jakten på vittnen till en ufoobservation där för ett antal år sedan. Exakt hur resultatet blev ligger jag lite lågt med eftersom det kommer att bli en del av TV4-serien nästa år.

På tal om den så samlade jag ihop 20 bilder av olika ufofenomen och skickade till Fred Andersson som jobbar med serien. Han hade bett mig om hjälp med den saken. Sprendade också över ett gäng filmer till Timo i Finland som bett mig om ytterligare några till sin intervju med mig. Bra att illustrera med.

När Gunnar och Vanja åkt och Tobias gett sig av till Norrköping åkte Anneli och Ylva ut en sväng i svampskogen och på några andra ärenden. Själv satt jag hemma och jobbade vid datorn, skrev bland annat lite på boken.

Signaturen och dedikationen.

Och så mejlade jag Gallen-Kallela-museet i Finland och frågade dem om en tavla vi har av denne finländske konstnär, Hoppas få svar i veckan. Tavlan är dedicerad till ”vännen och krigskamraten” general Ernst Linder i Stockholm den 30 november 1923 vilket ni kan se här ovan.

Har dessutom jobbat med att föra in anteckningar i min löpande bok från de nio dagar jag och Anneli var på resa plus de dagar som gått sedan vi kommit hem. Viktigt att inte slarva med sådant. Fixade tvätten och tog hand om en del disk också. Så när Anneli kom hem kunde vi laga pytt tillsammans och kvällen avslutades med det sista avsnittet av ”Den unge kommissarie Morse” som var riktigt bra.

När jag betade av mejlen under kvällen hade jag ett från en kille som i slutet av 90-talet var med i en ufoförening i Vaxholm och som nu ville ha min hjälp med uppgifter om spökraketerna då han jobbar på ett projekt i slutet av sin högskoleutbildning. Svarade givetvis och nu får vi se vad jag kan göra.

Sist på kvällen plockade jag fram lite bilder som skulle kunna användas till omslaget på min kommande bok. I säng vid midnatt efter att ha fått ett mejl från vännen Johan som hittat den mig veterligen första spökraketölen – med ett snott Tintinrymdskepp också.

Loading