Dagsarkiv: 13 september 2023

Mexikoutfrågning, intervjuer och middag

Middag med DN.se-kamrater.

Har jobbat med boken en stund på förmiddagen innan jag åkte till Barkarby vårdcentral efter lunch för att kolla min astma. Och lungorna var det inget fel på plus att min nya astmamedicin är väldigt bra.

På vägen därifrån träffade jag Inga-Lill Wallin, en gång ordförande i Stockholms UFO-förening så vi blev stående och pratade en stund.

Annars har en hel del av dagen kommit att kretsa kring den utfrågning som genomfördes i Mexikos kongress i går och som fanns att se på Youtube under dagen. Nya braskande avslöjanden från en ufolog som kanske inte tillhör dem som har bäst renommé i världen, Jaime Maussan. Maussan, som jag bara har träffat en gång, påstod att ett par skelett som hittats i öknen utanför Cuzco i peru skulle vara utomjordiska och vars dna inte har kunnat helt fastställas. 30 procent skulle peka på just ett utomjordiskt ursprung.

Jaime Maussan när vi träffades i Barcelona.

Men Maussan har gått bort sig förut i liknande ärenden då han påstod att en minifierad kropp som hittats i Nazcaområdet i Peru i juni 2017 var från en annan planet men det visade sig senare att det var från ett barn.

Nu väckte påståenden i alla fall stort uppmärksamhet eftersom de framfördes i den mexikanska kongressen så jag blev intervjuad av en trevlig journalist på Aftonbladet om detta. Och när jag gett mig iväg till DN för att kika in och träffa några kamrater innan ajg gick vidare för att äta middag med ett gäng från DN.se så ringde en journalist på SVT i samma ärende.

Intervjuad av SVT.

Så jag fick söka upp ett ledigt rum, rigga upp min mobil och så spelade vi in kanske åtta minuter med intervju som ska sändas i morgon bitti. Jag sa samma sak till SVT som till Aftonbladet att påståendet som Maussan kommer med måste kollas av oberoende forskare för även om han hänvisar till ett mexikanskt universitet så krävs det ytterligare kontroller innan man kan tro på ett sådant påstående.

Att allt sägs under ed har blivit något som många tar för att det som sägs då absolut inte kan betvivlas. Men så är det inte. Det räcker ju att den som säger det själv tror på det och inte med avsikt vilseleder de övriga. Då ljuger man inte utan talar om det man är övertygad om ska vara sant. Som när David Grusch vittnade i den amerikanska kongressen.

Under dagen hade jag kontakt med Jacques Vallée som lovat ställa upp för TV4-teamet och med en anhörig till Eddie Grahn som avled för några veckor sedan. Jag hoppas rädda det som kan vara av intresse för AFU efter Eddie som under många år drev Klubb kamelen med en rad intressanta föredrag, bland annat ett av Gösta Rehn.

Jag ringde också Björn Borgs dotter för att diskutera den finländske ufologens kvarlämnade ufomaterial som AFU kommer att få.

En gammal bild från redaktionen som Hans Kronbrink skickade mig i dag.

När allt detta var klart för dagen blev det middag med DN.se-kamrater på Boulebar. Detta är den första av två middagar, den andra om någon vecka. Vi hade några trevliga timmar med suverän mat och lite spännande trafik med råttor som rusade runt några meter bort. Eftersom vi satt i ett uterum kunde vi se de grå springa hit och dit i jakten på godbitar.

Det blev i alla fall tre timmars snack om både högt och lågt innan restaurangen stängde 21 och Anneli kom och hämtade mig. Då hade det börjat bli kallt ute så jag var glad över att slippa tunnelbana och buss.

Hemma låg ett trevligt vykort från familjen Järvid vid Backsjön och väntade där alla önskade mig välkommen tillbaka. Så snällt!

Vid midnatt var det dags för sängen.

Loading