Dagsarkiv: 11 januari 2020

Middag hos Harriet och Arne


Efter att ha städat klart det sista i Railis lägenhet i Mariestad åt vi frukost och sedan åkte vi till Kolarebacken och sa hej då till Annelis mamma för den här gången. Hon verkar ha det bra här och den ändrade medicineringen har gjort att hon inte går upp på nätterna mer. Så allt verkar positivt. Om ett par veckor är hon tillbaka hemma igen och då med hjälp och tillsyn i hemmet vilket känns skönt.

På vägen tillbaka till Stockholm stannade vi i Örebro och åt smörgås med Claes och Åsa. Det var ett tag sedan vi sågs så det var på tiden. Vi brukar ha våra teatermöten här och i Örebro och båda kommer hit den 23 maj då vi ska gå på ”Spelman på taket” i Stockholm.

Vi stannade inte så länge eftersom vi hade en tid att passa i Stockholm framåt eftermiddagen. Medan vi satt och pratade i köket fick jag ett mess från Börje Lundberg, gammal Expressenjournalist med rymdintresse, som upptäckte två lp-skivor med ufotema i en skivaffär i Stockholm. Han undrade om jag var intresserad och jag bad honom köpas dem på rot.

De blir ett fint tillskott till AFU eftersom båda var i mint condition.

Innan vi hann fram till Järfälla fick jag också ett tips från en kkälla om att det pågick demonstrationer mot regimen i Teheran vilket jag vidarebefordrade till mina kollegor på DN.

Klockan 17 var vi nämligen bjudna till Harriet och Arne på middag och Markus var en ängel som körde oss dit och sedan hämtade oss vid 23-tiden.

Arne har jag känt sedan 1990 då han blev FOA:s ansvarige för ufofrågor efter Sture Wickerts. Wickerts hade varnat honom för ”ufotokar” som kunde ringa honom. Men även om han fick några sådana samtal under sina tio år som ufoansvarig så var det mesta positivt för Arne. Bland annat att vi båda träffades och tillsammans kunde lösa några knepiga uforapporter.

Arne hade kunskaper som inte jag hade och vice versa. Dessutom var han person som var väldigt positivt inställd till ufofrågan, vilket han fortfarande är. Han är också en trogen läsare av UFO-Aktuellt! Nu är han en bit över 80 men har liksom jag samma nyfikenhet på ufofrågan som när vi först träffades.

Anneli och Harriet brukar springa på varandra på badhuset där Anneli simmar och Harriet tränar så de har blivit vänner på egen hand. Vilket gjorde kvällen mycket lyckad med god mat och trevligt sällskap. Ni kan se oss alla samlade här ovan.

När vi kom hem låg den här räkningen och väntade på mig. Man tar sig för pannan! Här har Tullen tagit ut en (1) krona i moms så att Postnord sedan kan ta ut en deklarationsavgift på 75 kronor! För något som knappt är värt något alls och som jag i ärlighetens namn inte ens vet vad det är. Fullständig idioti.

Nu kan ni lyssna på intervjun med mig om AFU, ”Files of the unexplained” och spökraketerna som Peter Shelley gjorde på Youtube också.

När vi kom tillbaka hem från Gjärdmans väntade ett gäng mejl att svara på. Ska ju vara med i två poddar nu till veckan och dessutom hålla ett föredrag. I morgon kommer jag att jobba på med att förbereda dem. Klockan 01.30 var det dags för sängen efter att ha hjälpt Martin Willis med lite material om mig inför nästa veckas poddintervju.

Jo, i dag publicerade DN min artikel om Eva som blev bestulen på sin mobiltelefon men som fick hjälp att få den tillbaka från tjuvarna. Om ni har inloggning så läs den fina historien här.

Arne Gjärdman är med på en bild från Cannes från slutet av 50-talet i ”Jan Allan minns sitt femtiotal” (Brombergs). Arne och Jan är gamla kamrater och boken kan verkligen rekommenderas. Massor av fina bilder, främst på musiker.

152 total views, no views today