Dagsarkiv: 20 maj 2020

Tur till tippen och butiken och ufojobb

Anneli dumpar gamla videoband.

Det är inte så ofta vi är ute gemensamt numera, inte ofta jag är ute över huvud taget, men i dag tog vi bilen till Coop för att veckohandla och så en sväng till återvinningen med lite skräp. Solen sken på oss och det var 14 grader. På Coop köpte vi en ny brödrost förutom all mat eftersom Annelis goda försök att göra rent den gamla slutade med att det blev kortslutning i den och proppen gick i köket. Inte alltid så bra att städa och fixa.

På vägen ringde en kvinna från Skåne vars bror nyligen gått bort. Brodern var ufointresserad och hade en del böcker som hon undrade om vi ville ha. Nu var det inga mängder men som tur var bodde brodern på vägen mot Kristianstad dit jag och Carl-Anton ska i början av juni för att rädda ett annat dödsbo. Ett betydligt större.

Så nu kan vi lätt stanna till på vägen dit och rädda också broderns böcker, något som gjorde systern glad mitt i sorgen. Det känns verkligen bra att hon tänkte på oss och bra att vi kan göra nytta åt henne.

Eftersom det är första dagen efter ett långt pass hade jag en del kontorsgöromål att fixa också. Det blir en hel del saker liggande under arbetsdagarna. Men fick också möjlighet att hjälpa en kamrat i Sundsvall att hjälpa en av hans kamrater på nätet som trott sig ha sett ”40 Jas-plan” flyga över himlen och trott att de tagit bilder. Mitt i natten dessutom. Nå, det var Starlinksatelliterna och det kändes bra att kunna hänvisa honom till ufo.se och den artikel vi har där. Så nu har han skickat den länken till sin undrande vän.

Men hela familjen hann titta på Folkhälsomyndighetens pressträff där Niklas var med och ställde frågor åt TT. Ni kan se honom i frågetagen här nedan.

Niklas på Folkhälsomyndighetens pressträff.

Framåt kvällen satte jag mig med UFO-Aktuellt och jobbade några timmar. Jag har inte hunnit så långt rent layoutmässigt ännu men det börjar ta sig i alla fall.

Och så var jag i kontakt med min vän A. J. Gevaerd i Brasilien som har undersökt uppgifterna om att det skulle ha kraschet ett föremål utanför Rio de Janeiro och i dag kunde han meddela att det hela avslöjats som bluff och överdrifter.

Ni kan lyssna till A. J. här ovan.

En annan vän och arbetskollega, Isaac Koi, lade ut en intressant text på Above Top Secret i dag. Den visar att vi nog inte ska vänta oss några stora avslöjanden från de amerikanska myndigheterna i ufofrågan den här gången heller. Trots de senaste filmerna och det faktum att Pentagon faktiskt inte lyckats identifiera dem.

Så även om filmerna och vittnesmålen är mycket starka och intressanta så är det knappast ett tecken på en större öppenhet från de amerikanska myndigheterna.

Efter ett litet avbrott med ett avsnitt ”We got this” (vi har sett fyra nu) fick jag ett mejl från en engelsk podd som ville intervjua mig nu på fredag. Och det ska nog gå bra. Det blir en kort podd, 45 till 60 minuter.

Under dagen ringde jag också en man som kontaktat UFO-Sverige och ville bara om ett märkligt föremål han sett på radar för ”många år sedan”. Nu satt han upptagen på en bjudning och jag får återkomma i morgon. Ska bli verkligt intressant att höra vad han varit med om.

I kväll blev det tidigt i säng. Med en god bok. Redan före midnatt.

 215 total views