Dagsarkiv: 24 maj 2020

Nästan klar med UFO-Aktuellt

Våra gullvivor fångade av Anneli.

Bilden här ovan visar vårt lilla gullvivebestånd på västra sidan av huset. Anneli tog bilden när solen sken som mest trevligt i dag. Och tittar ni sist i bloggen så hittar ni en bild på fotografen själv i full färd med att fånga dem.

Niklas var kvar här över lunch innan han tog sig hem till Solna och Markus har varit på banan och jobbat en del också i dag. Anneli passade alltså på att fixa lite i trädgården medan jag tog mig an slutspurten för UFO-Aktuellt.

Att redigera UFO-Aktuellt tar sin lilla tid. Först ska artiklar beställas, sedan ska folk som inte lämnar i tid påminnas och så får jag skriva själv när det gäller att fylla tomma sidor som an någon anledning blivit just tomma. Men jag måste också se till så att det finns bildmaterial och att det som kommer i tryck blir läsvärt och informativt. Och korrekt. Något som jag får bra hjälp av Stefan Roslund med att fixa.

Stefan läser korrektur på hela tidningen och hittar det mesta. Utan honom vore UFO-Aktuellt en sämre produkt. Just kvaliteten är viktig och jag ägnar väldigt mycket tid åt att gå igenom texterna och kolla fakta. Fokus ligger knappast på layouten som inte är särskilt vidlyftig, men den är enkel just för att jag ska hinna med att göra tidningen över huvud taget.

Så när jag skriver detta sent på kvällen är alla texter på sin plats och jag väntar bara på en illustration som Tobias Lindgren lovat lämna i morgon.

Fick själv sätta mig i några timmar och skriva en artikel om ett fall från Norrtäljetrakten eftersom det fattades material till tre sidor. Det blev verkligen från noll. Fick lyssna igenom två långa intervjuer och läsa en annan i utskrift. Vi har faktiskt varit fyra UFO-Sverigemedarbetare inblandade i just det här fallet, jag, Andreas Ohlsson, Inga-Lill Wallin och Kenth Cederborg.

Mellan redigerandet och layoutandet har jag fortsatt lite smått med papperssorterandet. Och så har jag skrivit några brev och mejl.

Jag och Anneli tittade på del 5 av ”We got this” och nu börjar det bli lite spännande också. Ska bli intressant att se hur manusförfattarna har fått ihop detta nu när bara ett avsnitt återstår. Och så såg vi på ”Ett fall för Vera”. Vet inte om jag har sett den serien förut men Anneli tycker att den är bra och så var det också.

Precis när jag var på väg i säng efter 01 kom ett mejl från Stefan med det sista korret så det var bara att sätta sig vid datorn igen och fixa det. Nu gick et rätt snabbt men fastnade i lite arkiveringsjobb fram till 02.

Blommorna fotograferas.

 95 total views,  1 views today