Dagsarkiv: 28 maj 2020

Jobbstart före jobbet och lite rymdnytt

Kom i dag.

Jag valde att starta dagen med att skriva klart min intervju med forskaren Tove Fall från Uppsala universitet redan här hemma så att hon skulle ha möjlighet att hinna läsa igenom den innan jag tog mig till jobbet. Det tog 90 minuter så jag ringde och sa att jag skulle komma in en timma senare i dag.

Jag tror att intervjun blev helt okej och nu får vi se när den ska publiceras.

Satt också med på ett videomöte med klubbstyrelsen på DN för att stämma av en del aktuella frågor. Det mötet blev av strax efter lunch där jag lät mig väl smaka av lite rester från i går.

Brevlådan innehöll ett antal rymdhelsaker (ni kan se dem här ovan) som jag köpt till ett bra pris av en säljare på nätet. Ett antal nya tillskott till min egen samling alltså. Helsaker är betydligt roligare än bara enstaka frimärken eftersom de sätter händelsen i en kontext. Men jag samlar givetvis även på enstaka märken när det gäller allt som har med rymden att göra.

Något bokskrivande hanns inte med i dag men den turkiske professorn som jag haft kontakt med de senaste dagarna när det gäller meteoriter var vänlig nog att skicka mig en rapport rörande Tunguskahändelsen 1908 som jag inte hade läst tidigare. Den ska bli spännande att läsa eftersom den ska visa att den kosmiska smällen kan ha kostat tre människor livet. Tidigare har jag mest hört att renar och andra djur skulle ha dött.

Pratade också en bra stund med min kusin Ragnhild innan det var dags att åka till DN. Ragnhild bor i Töreboda och har stenkoll på släkten. Alltid roligt att prata med henne och jag måste försöka bli bättre på att höra av mig, nu var det hon som ringde upp.

På vägen till jobbet fick jag ett samtal från Carl-Anton om en sak som måste redas upp och det snabbt. Så medan jag åkte till jobbet ringde jag sex samtal och löste problemet samtidigt som Carl-Anton gick till datorn och mejlade.

Skönt att det gick att lösa så snabbt.

Det blev en intensiv kväll på jobbet där jag bollade en del ändringar i min långa intervju med professor Tove Fall och dessutom kollade upp en uppgift från Aftenposten om att det skulle finnas ett stort antal ”dolda” coronadödsfall i Sverige, något som tog ett par timmar.

Framåt kvällen försökte en 20-åring skjuta två kvinnliga poliser utanför Stenungsund och jag fick tag på ett ögonvittne som kunde berätta vad som hänt och bakgrunden till det hela. Plus att jag skrev om den gode Trumpen, vilket knappast kan förvåna någon.

Björn fick plocka upp maten i dag eftersom jag hade för mycket att göra men när han väl var tillbaka hann vi sitta ned tillsammans en stund. Kycklingen från Rosa var riktigt bra och hela veckan har bjudit på perfekt husmanskost.

Hem med en taxikille jag inte åkt med på länge och det blev en bra pratstund. Mannen brukar åka til Thailand över vintern men kör taxi halva året och är en trevlig prick att prata med.

Mindre kul var att hitta ett reklamblad från högerextrema Alternativ för Sverige i brevlådan när jag kom hem. Åkte raka vägen i pappersinsamling. Det partiet och dess bild av oss människor är inget jag tar i med tång.

Då var det bättre att sätta sig en stund med ett glas kall A-fil och insupa känslan av att vara ledig några dagar efter en intensiv men kul arbetsvecka. Det känns att jag har gjort skillnad de här dagarna och i morgon publiceras min stora intervju med Tove Fall på förmiddagen.

 264 total views,  1 views today