Dagsarkiv: 08 juli 2017

Ufojobb och nedräkning


Bilden här nedan föreställer blommorna vid vår nya rondell vid Växthusvägen. Och hela den nya vägen har fått ett stort antal vallmoblommor som lyser upp. Trevligt! Den här vägen går jag varje dag på väg till buss 541 som går ett par hundra meter från vårt hus.

Väl där brukar jag sitta en stund på bänken i kuren och ringa eller läsa på paddan tills bussen kommer.

Sov ut till 10 vilket var skönt efter några för tidiga morgnar. Svarade på ett par vanliga brev och några mejl men tog också en liten paus för att jobba vidare på min ständigt, men långsamt, växande bibliografi över svenska böcker som på ett faktamässigt sätt tar upp ufo och flygande tefat.

Med hjälp av David Batras ”Vän av ordning”, en bok som bygger på lite udda insändare ur tidningarna, så kom jag upp i 576 böcker nu. Ni kan se det senaste tillskottet här ovan.

Tittade på ett avsnitt ”Simpson’s” medan jag åt min lunch. Men sedan tog jag tag i tvätten en stund.

Fick en länk från Loes Modderman som jag och Niklas mötte i Nijmegen för några dagar sedan. Loes är inte bara mycket beläst inom forteana hon är också en konstnär ut i fingerspetsarna. Så det är inte förvånande att hon söker konsten på alla möjliga platser. När vi träffades berättad Loes om hur hon tog bilder med hjälp av ett mikroskop och vi kunde se några av dem på de tabletter som låg under våra tallrikar när vi åt.

Den som vill se det hon skapar med hjälp av mikroskopet kan titta på en del av bilderna som Loes lagt upp här.

Fick höra att en vän från min och Annelis tid i Luleå gått bort för några dagar sedan. Pär Granlund blev bara 64 år. Han var inte bara en god vän utan också en positiv och trevlig person. Tråkigt att han är borta.

Min Facebookvän Bruno Franzén skrev i dag en krönika i Värnamo Nyheter om hur UFO-Sverige hjälpte honom att identifiera ett märkligt fenomen på himlen. Bruno skriver bland annat:

”Vi behöver inte leta efter utomjordiska luftskepp när sådant här finns. Dessutom var det en bekräftelse på hur kunnigt Riksorganisationen UFO-Sverige arbetar. Det behövs när många anammar okritiskt.”

Ett gott betyg för föreningen och dess medlemmar.

Men, men. Det finns många som vill se saker som inte finns och som inte tror på våra förklaringar. Jag har under en längre tid haft kontakt med en kvinna i Tjeckien som säger sig stå i kontakt med en utomjording genom en kamrat som är ett slags medium. I kväll skickade hon en bild som hon påstod visa en flotta av ufon (= utomjordiska rymdskepp som hon tolkar begreppet). Ni kan se den nedan.

Det som syns är lätt att känna igen för alla som arbetat med ufo några år. Det rör sig om små vattendroppar, osynliga för ögat, upplysta av kamerans blixt. Jag har själv tagit många genom åren.

Men den förklaringen föll inte i god jord och kvinnan hävdar att flera såg armadan. Vilket är omöjligt.

Anneli har varit i Mariefred på kulturutflykt med en väninnan (och haft det trevligt) och kom tillbaka i kväll, Markus har spelat golf men var inte helt höjd och Niklas har jobbat, liksom jag, men fick punktering på vägen hem och var inte heller han så nöjd.

Jag har haft det lite bättre med fyra Trumpartiklar och en massa annat plus middag på Rosa Mardrömmar med Björn. Och nu är det bara en dag kvar, sedan semester. Nedräkning!

Flotta med ufon – i själva verket små vattendroppar fångade av blixten.

Vackra vallmoblommor.

286 total views, no views today