Dagsarkiv: 01 juni 2021

Besök av SVT och jobb med föredrag

Undertecknad med SVT:s Filip Brusman och Helin Pakdemir.

Har ägnat en stor del av dagen åt att jobba fram ett par föredrag och planera ett event som jag och några kollegor i UFO-Sverige ska hålla i början av nästa vecka. Exakt vad det handlar om kommer jag att återkomma till när jag har fått okej från arrangörerna.

Det har alltså gått rätt många timmar till detta och en del samtal med övriga inblandade men nu börjar jag få styrelse på både planeringen och innehållet under dagen.

Klockan 13 fick jag besök av SVT:s reporter Filip Brusman och fotograf Helin Pakdemir, som jag mötte på Eurovision i Rotterdam förresten. Ämnet var den kommande uforapporten från UAPTF, en rapport som trots att många tror motsatsen leds av en civil myndighet, nämligen Office of the director for national intelligence, ODNI.

Under dagen fick UFO-Sverige också besked om att ODNI ”skyndsamt” med att färdigställa rapporten, vilket borde innebära att de håller tidplanen att leverera någon gång i juni.

Vi pratade också om min och Annelis ufoobservation 1995 men jag har svårt att tro att den biten kommer med i den slutliga klippningen.

Jag har också haft ytterligare ett samtal med mannen som ringde mig i går och som skickade mig bilden från 1972 plus att jag plockade hem rapportformuläret som Gicoff fått in från vittnet och det gjorde mig ännu mer förbryllad.

Här har vi plötsligt två personer som båda påstår att de har tagit samma bild. Det går inte ihop. Mannen som ringde insåg också det absurda i det hela. Och har lovat att leta efter negativet. I vilket fall har det här samtalet gjort mig intresserad.

Framåt kvällen blev det grillning, men bara jag och Anneli eftersom Markus hade stuckit iväg till Niklas för natten. Fint väder i dag med men inte riktigt så varmt som man skulle hoppas men vi höll oss i alla fall ute och åt vår kvällsmat.

Vi tittade i alla fall på sista delen i ”Line of duty” som verkligen såg ut att vara den sista. En bra serie i vilket fall och vi blev båda sugna på att se de tidigare avsnitten.

Eftersom Anders Liljegren jobbat klart AFU:s verksamhetsberättelse för 2020 så fick vi andra i styrelsen den på mejl för genomläsning. Anders hade som vanligt gjort ett kanonjobb när det gäller att sammanfatta vad AFU fått gjort under året – och det var mycket, också det som vanligt.

När Håkan Blomqvist också hörde av sig under dagen med ett napp på ännu en stor samling så kändes det riktigt bra. Samlingen finns i USA och nu hoppas jag att vi kan få den i hamn, men allt verkar peka i rätt riktning. Det går verkligen bra för både AFU och UFO-Sverige med mycket positiva händelser och utan några störningsmoment.

Under sena kvällen fick jag ett mejl från reportern på US News and world review som hade varit på Pentagon under dagen och frågat kring den kommande uforapporten. Men inte fått särskilt bra svar som det verkade. Nu ville han ha lite hjälp av mig och jag gjorde vad jag kunde vilket han var nöjd med.

Jobbade på en stund efter det att Anneli gått och lagt sig men var i säng 00.30 vilket inte var så illa.

 296 total views