Dagsarkiv: 08 juni 2021

I SVT:s ”Morgonstudion” och ny podd

I ”Morgonstudion”.

Det blev en kort natt även i natt då jag gick upp 05.30 för att åka in till SVT. Skulle sitta i studion 07.08 och det är alltid bra att vara i tid så jag tog taxin 06.00. Men det var väldigt lite trafik så jag var framme redan efter knappt 25 minuter, visade leg för vakten och fick sedan vandra ett antal hundra meter innan jag kom fram till dörren till studion där en studiovärdinna väntade.

Eftersom det är coronatider bjöd SVT på självsmink (jag hoppade det) och inplastade mackor och annat virussäkrat till frukost. Efter en stund dök Bengt Norborg upp efter att ha varit i sändning och berättat om människosmugglingen från Guatemala så vi pratade en en stund tills Stefan Roslund anslöt och vi smet iväg för att titta på hans arbetsplats en trappa ner.

Stefan på plats.

Men det blev ett kort första besök (vi skulle återvända) eftersom jag snart skulle in i studion där Pelle Nilsson och Malin Lundgren skulle prata USA och ufo med mig. Vi hann faktiskt ses en liten stund ute vid sofforna först innan det var dags för sändning.

Sju minuter kan låta kort men det är ändå rätt mycket tid i morgonteve och vi hann prata lite kort om både rapporten och Backsjönfallet.

När jag kom ut igen dök Thomas som jobbat på Norrbottens-Kuriren upp och det blev ett kort hej innan jag bestämde mig för att hänga på Stefan igen och inte åka tillbaka hem. Dels för att jag hade ett med med den utökade stabsledningen på DN klockan 10 till 11 och dels för att jag skulle spela in en podd på Kungsholmen klockan 11.30.

Så jag satte mig vid en tom arbetsplats bakom Stefan och svarade på lite mejl innan det var dags att koppla upp sig för mötet. Då hade jag och Stefan också hunnit gå en runda i lokalerna och vid en kaffeautomat sprang jag på en kille som jobbat på DN.se under en period.

Men så snart DN-mötet var klart drog jag till poddinspelningen.

Jag, Hanif och Per.

Podden heter ”God ton” och görs av Per Lindgren och Hanif Bali i Pers lägenhet, något som visade sig lätt problematiskt eftersom någon i en grannlägenhet höll på med ett större sågprojekt som trängde in i överallt. Per rusade runt och försökte hitta källan, han knackade på lite här och var och var till och med ute på gatan i sina försök att spåra ljudkällan.

En sak var i alla fall klar – det skulle aldrig gå att spela in en podd så länge som arbetet pågick. Vår förhoppning gick till att det kanske skulle bli paus för lunch vid 12-tiden och faktiskt, det blev det! Så med fingrarna korsade drog vi igång inspelningen.

God ton säger sig vara Sveriges största politiska podd med mellan 60.000 och 70.000 lyssnare. Vilket är riktigt många. Oftast är ämnet politiskt men i dag låg trots allt tonvikten på fenomenet ufo, även om det givetvis fanns en hel del amerikansk politik att prata om när det gäller detta.

Det blev en dynamisk och spännande podd där Per stod för den mer ET-troende inriktningen och där Hanif var en lugnande moderator medan jag ställde mig på fenomensidan och försökt förklara att det ännu så länge inte fanns några bevis för något när det gällde det amerikanska materialet.

Vi väntar ju alla på att få se underlaget och beläggen för de slutsatser som den amerikanska UAPTF-gruppen ska lägga fram i slutet av månaden. Just nu har vi enbart läckor och vittnesmål att bedöma det som händer utifrån. Spännande men inget som skulle övertyga en kritisk granskare. Podden släpps på fredag.

UFO-Sverige har blivit UFO Sweden.

Under dagen gick Crazy Pictures ut med sin pressrelease om ”UFO Sweden”-filmen som fick bra spridning i bland annat den stora amerikanska nöjestidskriften Variety och överallt är UFO-Sverige nämnt i positiva ordalag. I samband med utskicket har Crazy Pictures också skickat med en pressbild som togs när filmarna gjorde sin pitchfilm förra året. Mycket av det ni ser på den är lånat från AFU.

Intresset för att besöka AFU visade sig stort från filmteamet och under eftermiddagen har jag sytt ihop ett par guidade turer för dem.

Filmen har alltså inspirerats av UFO-Sveriges arbete och nu sprids vårt namn över världen – igen. För faktum är att vi redan har ett gott rykte också i andra länder, inte minst genom vårt arbete med spökraketerna som är det fenomen som är mest känt utanför våra gränser.

Under dagen har Crazy Pictures lagt ut en fråga och svar-video på Youtube som ni kan se här ovan. Om ni lyssnar mellan 05.50 och 09.10 så berättar teamet om varför Crazy Pictures fick sina fördomar om hur en ufoförening jobbar krossade när de mötte UFO-Sverige. Och så kommer en fråga om jag är inblandad i filmen. Vill ni veta svaret så kommer det vid 10.40.

Framåt eftermiddagen satt jag med på ett digitalt samrådsmöte på DN, något jag gör i min egenskap av skyddsombud. Ett bra tillfälle också det att ta del av information och kunnat påverka saker i ett tidigt skede.

Det blev grillning av en flintastek och uteätning på verandan när kvällsmaten skulle intas. Varmt och soligt också i kväll.

Eftersom vi ska till Skåne på en AFU-resa i slutet av månaden så har jag och Anneli jobbat en del med planeringen av den under dagen. Nu har vi bokat upp ett par hotell och i morgon ska vi kolla in Malmö.

Det blev en stund framför teven också men mest en del telefonerande. I säng i tid. Ska bli skönt med en hel natt.

 170 total views