Dagsarkiv: 04 juni 2021

Intervjuad i Studio 1 och ”Konflikt” sänds

Jag och Anders Bolling.

Sov till 10 eftersom jag satt uppe till 03.30 och jobbade med en artikel om läckorna från UAPTF-utredningen i USA. Men uppgifterna från New York Times var så intressanta att de var värda att få ut så fort som möjligt och ni kunde läsa om den i min blogg från i går.

Under dagen publicerade också ”Konflikt” i P1 sitt stora uforeportage där jag var med och dessutom hade fixat den bärande svenska intervjun med Tor Järvid och andra vittnen vid Backsjön. Alltså den händelse där ett föremål störtade i sjön den 27 juni 1999 och som fick militären att sätta in en ordentlig sökinsats som kom att gå under beteckningen Operation Sjöfynd.

Jag har själv inte haft tid att lyssna men programmet finns här om ni vill höra. Och det tror jag verkligen att det är värt att göra.

Det skulle bli ännu en intervju i P1 under dagen då jag blev uppringd av en producent för ”Studio 1” som undrade om jag kunde vara med efter 17.30 i dag. Och det kunde jag. Den här gången hade jag ingen möjlighet att vara med i studion utan det blev via mobiltelefon i ett konferensrum på jobbet.

Det blev några rappa minuter och när mina arbetskamrater spelade upp det på redaktionen i efterhand tyckte alla att jag hade klarat mig bra. Detta kan ni höra här – sist i programmet! Jag hade ju inte så mycket tid på mig men det blev väl en fem, sex frågor och producenten hade messat mig på förhand att jag skulle vara kort och tydlig. Ett VMA-meddelande hade nämligen kommit strax innan det blev min tur så där rök det en minut.

Hemma hann jag tvätta och ta hand om posten plus att jag ringde upp en person som trodde sig ha sett en spökraket på 80-talet innan jag åkte till DN redan 13.20. För jag hade ett möte med min tidigare kollega Anders Bolling på en restaurang mitt emot jobbet. När jag kom dit satt Mats Areskoug och läste och åt sin lunch och innan Anders hann dyka upp kom också Björn Nordström förbi och slank in.

Vi var faktiskt de endas i lokalen just då så det var nästan som om DN hade startat en lokalredaktion där. Också jag åt lunch och Anders tog en macka varefter vi flyttade ut i friska luften för att diskutera ufo och det okända som kan bli ett ämne för en kommande podd av Anders.

Anders är intresserad av spännande ämnen och nu ville han lyfta ufofrågan i samband med den amerikanska kongressens beställda utredning. Så vi får hitta ett tillfälle under de närmaste veckorna till den saken.

Väl på jobbet låg fokus på att få klart mitt och Mias stora Nordensvep där vi som tidigare gick igenom ett antal coronarelaterade frågor land för land för de fem nordiska länderna. Jag har ansvar för Danmark, Finland och Island och Mia för Sverige och Norge.

Det har varit lite lurigt att få tag på danskarna men i dag gick proppen ur då jag plockade fram en dansk professor som jag läst om i Jyllands-Posten och ringde upp honom – och fick svar på alla mina frågor. Dessutom hörde Danmarks motsvarighet till Anders Tegnell. Tyra Grove Krause oväntat av sig och svarade på ett långt mejl jag skickat i går. Så där fick jag svar från experter i en mängd jag inte hade räknat med.

I dag var Björn tillbaka efter sin svåra cykelolycka och det kändes bra. En liten blödning i hjärnan kvarstår men den är inget problem enligt läkaren. Så nu kunde vi vandra iväg i det strålande vädret och hämta mat på Lilla Asien, i mitt fall en Kinaklassiker i form av friterade räkor med sötsur sås. Det var ett tag sedan.

Sedan rullade kvällen på med mer coronaskrivande. Och lite annat.

Under natten, efter jobbet, har jag också tankat ned en massa ufoartiklar som Göran Norlén ska använda för sin spalt i UFO-Aktuell och så mejlade jag iväg dem innan jag gick hem en bra bit efter 01.

Markus var hemma igen efter utflykten till Niklas och vi hann prata lite och ta ned tvätten. Passade också på att äta en bit både han och jag ute i köket innan det var dags för sängen före 03.

 140 total views,  1 views today