Dagsarkiv: 06 juni 2021

Förberedelser – korta och långa

Björn på plats utanför Spice Corner.

Fantastiskt väder också i dag och det börjar verkligen kännas sommar på riktigt. På bilden ovan ser ni Björn som slagit sig ned utanför Spice Corner där vi åt vår kvällsmat. Jag tog som vanligt Chicken Tikka Butter Masala men den var lite omgjord med en något mörkare sås, så kocken kan vara ny. Helt okej men jag tyckte bättre om den förra varianten.

Under dagen har allt fler positiva mejl ramlat in till min brevlåda. Det är verkligen kul att så många nu upptäcker att det jag och UFO-Sverige gjort i så många år varit den rätta vägen; den tredje vägens ufologi alltså. Så här skriver en man:

”Börjar förstå att du gjort ett fantastiskt jobb med att försöka lösa UFO-gåtan och med att bygga upp Norrköpings-AFU:t (där jag skulle vilja grotta ner mig ordentligt) läste bla om  din räddnings/bärgningsaktion av  ”Flying Saucer Review” redaktörens bibliotek i England 🙂 och när jag läser dina böcker och UFO Sveriges hemsida framtonar bilden av en vänlig man som behandlar sina intervjuade UFO-vittnen med varsam respekt, värme och empati. Stort!”

Det värmer när folk upptäcker hur jag jobbar och att det är en väg som leder framåt.

Under dagen har jag jobbat med att förbereda morgondagens event i Norrköping som jag äntligen blev klar med vid 12-tiden i dag. Efter det har jag jobbat vidare med en planerad tur till Skåne i slutet av juni där jag har några viktiga möten, liksom på vägen dit.

Under dagen fick jag ett mejl från en kvinna i Frankrike som ville sätta upp AFU i sitt testamente så att vi skulle kunna ta hand om hennes omfattande esoteriska bibliotek i framtiden. Vi kom överens om att prata vidare på Skype. Det ska bli intressant eftersom det hon berättade om biblioteket, och hennes arkiv, lät som att det rörde sig om en verkligt fin samling.

Under kvällen skrev jag en del om Donald Trump igen och det märktes att läsarna hade saknat den typen av artiklar. Om man nu kan säga så. Men läsningen var i alla fall mycket hög. Personligen reagerar jag starkare på hur Trump uttrycker sig i dag än under den tid han var president. Det blev en vana att höra honom ljuga och angripa andra. Nu när debatten i USA har sansat sig sticker han ut på ett mycket ofördelaktigt sätt. Det blir så tydligt att det bara är han som beter sig på det sättet.

Kvällen lunkade på med nyheter och ett avbrott för glass. Finland förlorade VM-finalen i hockey mot Kanada och det var väl ungefär som väntat.

Förde också en debatt med en trevlig kille på Messenger. Och vi kom in på att han trodde det skulle finnas hemliga amerikanska rymdbaser på månen. Vilket jag inte tror. Då tyckte han att jag skulle ha ett öppet sine. Och visst, det kan man tycka, men jag svarade:

”Det finns en missuppfattning att ett öppet sinne skulle betyda att man ska tro på allt. Men så är det ju inte. Ett öppet sinne betyder att man undersöker allt.”

Så är det ju. Att vara beredd på att undersöka allt även när det verkar väldigt konstigt.

Under kvällen fick jag en serie Messengerinlägg från ”Dot Street”, en brittisk ufolog. Men det var helt klart ett försök att lura mig på pengar. ”Dot” försökte få mig att tro att hon fått drygt en halv miljon kronor genom att ansöka om pengar på en viss sajt. Man undrar ju om dessa lurendrejare tror att folk är idioter.

Jag höll igång konversationen tills jag gick hem. Och ”Dot” verkade inte tröttna.

Hem efter midnatt eftersom jag fick okej att gå lite tidigare.

 206 total views