Dagsarkiv: 03 juni 2021

Synkontroll och nytt datum för UAP-rapporten

Inte alltid så lätt att stava.

Det blev en liten turné runt närområdet i dag eftersom jag hade flera ärenden att uträtta. Så efter att ha jobbat lite med eventet på måndag körde jag till posten på Handlar’n för att hämta ut ett paket med äldre böcker som jag köpt på Tradera. Bland annat ett litet nothäfte om en resa till månen.

Sedan väntade Komethallen och en match mot Stefan där jag höll spelet väl uppe, vann flest bollar men tappade matchen efter 14–16, 15–6 och 12–15. Lite onödigt. Men, som alltid, det kändes bra i kroppen att få rusa runt en stund.

Strax innan vi drog igång ringde en dam från södra Sverige som hade fått en otrevlig människa efter sig. Hon undrade om jag kände till mannen och det kunde jag bekräfta. Vi pratade en lång stund och det var ett mycket givande samtal för oss båda.

När vi pratat klart och jag sagt hej till Stefan gav jag mig av till Apoteket för att hämta ut min astmamedicin och sedan till belysningsbutiken för att köpa ett nytt lysrör till badrumsskåpet.

Nästa stopp blev Allstar Bar som hade öppet för lunch och det var inte svårt att välja Wallenbergare. Det var väldigt länge sedan jag satt på en restaurang och åt lunch! Ett härligt avbrott i allt coronaelände.

Smet in på Myrorna för att se om de fått in några nya U(gamla) böcker eller skivor och kunde åter konstatera att skivorna de säljer är till 99 procent rena skräpet. Förstår inte varför de låter dem ta plats. Böckerna är snäppet bättre, men inte mycket, men där hittade jag en bok om Arthur Conan Doyle som intresserade mig.

Roligast under besöket var i alla fall skylten ni kan se ovan. Jag lade ut den på Facebook med kommentaren: ”Gick in på Myrorna för att fråga en sak men gick ut igen. Billigare att googla.” Fick en hel del kul kommentarer. Och det är bara att konstatera att det inte altid är så lätt att stava till vanliga svenska ord.

Under dagen kom ett nytt datum för när kongressen ska få sin UAP-rapport. Det var ABC News som hade talat med en talesperson för senator Marco Rubio och fått veta att rapporten kommer att överlämnas till kongressen den 29 juni. Detta innebär att det man räknat 180 dagar (vilket var den tid som utredningsgruppen fick på sig) från den 1 januari.

Donald Trump skrev visserligen under lagen den 27 december men det var först på årets första dag som den trädde i kraft, enligt ABC News.

Om ni inte har hört de två poddar som jag är med i när det gäller den amerikanska uforapporten så finns det fortfarande möjlighet att göra det:

Studio DN 3 juni

UFO-Sveriges Radio 29 maj

Vad rapporten kommer att säga är givetvis fortfarande inte känt men personligen tror jag att den kommer att slå fast om USA ska införa en centralenhet som ska samla in, analysera och utreda rapporter om okända flygande föremål över USA eller inte. Och då menar jag inte allmänhetens rapporter utan iakttagelser från militär personal.

Kommer man att slå fast att det rör sig om okända farkoster från Kina eller Ryssland? Nej, det kommer man inte.

Kommer man att slå fast att det rör sig om okända farkoster från rymden? Nej, det kommer man inte.

Skälet är enkelt. Frågan om identifiering ingår knappast i gruppens uppgift. Det blir för politkerna att ta vidare.

I vilket fall kunde New York Times berätta en del av vad rapporten innehåller tidigt på fredagsmorgonen svensk tid. Något jag läste först när jag kommit hem vid 02-tiden. Och det är intressant läsning. Enligt personer som informerats om innehållet har 120-talet rapporter från de senaste tjugo åren analyserats och av dessa är en stor majoritet inte amerikanska farkoster eller hemliga försök som har sitt ursprung i USA.

Men detta är också en av de få säkra slutsatser som rapporten drar, säger en uppgiftslämnare till tidningen. För vad piloterna sett har inte gått att fastställa. Inte heller att det rörde sig om utomjordiska besökare.

En stor del av rapporterna har helt enkelt inte gått att identifiera. Därför, säger tidningens uppgiftslämnare, har undersökningsgruppen inte heller kunnat utesluta den utomjordiska teorin.

Den hemliga delen av rapporten innehåller, enligt tidningens uppgiftslämnare, inga bevis för vad föremålen har sitt ursprung. Det ser alltså ut som om även UAP-fenomenen blir en del av ufogåtan.

Hann hem efter rundturen lagom för att hinna öppna paketet från Tradera sedan var det dags att ta taxin till jobbet. På vägen in fick jag ett meddelande om ett möte klockan 16.00 men då skulle jag intervjua generaldirektören för Finlands motsvarighet till Folkhälsomyndigheten så jag lyckades få det flyttat en halvtimme.

Fick rusa in i ett sammanträdesrum och genomföra intervjun som blev klar fem minuter före mötet började. Ett möte som jag fick delta i via mobilen och där vi var fyra personer från redaktionsledningen och andra avdelningar som diskuterade Tokyo-OS.

Resten av kvällen blev lite mer normal med covidnyheter och annat. Hämtade mat på Lilla Asien och fick matsällskap av Magnus och Markus från it-support.

Fick ett trevligt mess från en kvinna som jag hjälpte med att identifiera en stjärna som hon såg på himlen (Arcturus). Hon skrev att hon hade läst mycket av det jag skrivit och att hon alltid lyssnade på mig när jag var på radio eller i en podd:

”’Gåtfullt’ var den första boken jag köpte för egna pengar, och den fick igång mitt intresse, och sen så brukade jag läsa UFO-Aktuellt på biblioteket efter skolan. Ditt namn stod på allt spännande jag läste!”, skrev hon bland annat.

Det är givetvis trevligt att få beröm men det som kändes mest i hjärtat var att det jag har gjort genom åren faktiskt påverkat andra människors liv och intressen. Det känns lite overkligt men gör mig ödmjuk. Vi har alla ett stort ansvar i det vi skriver och säger. Det finns alltid andra som tar del av det.

Sent på kvällen blev det glassfika i röda sofforna. Hem efter 01.00.

 455 total views