Dagsarkiv: 11 juni 2021

Ny podd och familjen åker till Mariestad

Feltryckt bok. Vänstra sidan är grå, högra är svart som den ska.

I dag bar det i väg till Mariestad med omnejd för resten av familjen med Markus vid ratten, Niklas intill och Anneli i baksätet tillsammans med en massa böcker som ska levereras till Böckernas hus i morgon. Målet för deras resa är att fira Emil som tar studenten och att hälsa på Raili som just nu befinner sig på ett korttidsboende.

Så kvar blir jag som går på skiftet i dag och dessutom förekommer i podden God ton som pratar om ufo med mig i någon timme. Ni kan höra den här. Jag fick snabbt en hel del reaktioner och en av dem vill jag gärna dela med mig av. Så här skriver den personen i ett mejl till mig:

”Jag har lyssnat på intervjuer och poddar med dig tidigare. Idag så lyssnade jag på din utmärkta intervju hos God Ton. Jag bara måste skicka ett TACK! Dels är det en rent nöje att lyssna på någon som är så kunnig men också att du är så intellektuellt hederlig. Dina inlägg om vittnen är otroligt bra. Det är empatiskt, kunnigt och inte det minsta effektsökande. Som sagt, det är ett rent nöje att lyssna på dig. Ditt inslag är folkbildning när den är som bäst. Jag ville bara få det sagt.”

Sådant blir man glad av. Att lyssnare uppfattar det jag säger på ett positivt sätt. Och ska jag vara ärlig så är det ingen som hör av sig med några dumheter. Folk har fattat att det jag och UFO-Sverige gör är bra och positivt. Kanske finns det en och annan som inte förstår det men det är inget som betyder något.

Under dagen fick jag och Parthenon så en ny tryckfil på ”Mötet i gläntan” från Nomen förlag. Jag har inte skrivit om alla problem vi haft med förlaget eftersom jag först ville se att de skulle gå att lösa. Men i korthet fick vi 300 exemplar i slutet på maj som alla var feltryckta! Nästan alla sidor var rastrerade och 99 procent av alla bilder var grå istället för svarta. Ni kan se hur stor skillnad det är på bilder och text i den feltryckta boken högst upp i bloggen.

Nu har förlaget erbjudit oss en nytryckning men inte en full återbetalning eftersom de menar att felet var vårt. Vilket vi kan visa är fel. Hela historien är mycket märklig och vilket seriöst förlag som helst hade erkänt sit fel, tryckt om allt och inte sagt ett ord mer. Men inte Nomen.

Nu får vi boken tryckt i offset istället för digitalt och det en månad försenad. Bara att hoppas att det blir bra den här gången eftersom vår fil är exakt den samma som de tryckte förra upplagan i. Ni fattar att det är något konstigt med detta.

Innan jag gick till jobbet intervjuade jag Sveriges biträdande flygvapenchef Anders Persson om ufo och den kommande kongressrapporten. Jag hade 30 minuters telefonprat med honom och det blev ett bra samtal. Exakt vad vi sa får jag återkomma till när det blir dags för artikel.

Det är inte ofta man får tillfälle att prata ufo med en av Sveriges högsta militärer.

Jag ägnade en stund på jobbet åt att skriva ut intervjun och sedan blev det faktiskt mest brott och straff ett tag. Jag som knappt har ringt polisen under pandemin fick i dag ringa Åsa Wallentin på Stockholmspolisen fem gånger.

Under dagen hade vi ett gemensamt digitalt fika mellan DN.se och utlandsredaktionen där jag höll i telefonen från vårt håll. Vi fick mycket beröm av korrarna och övriga journalister på Utland vilket kändes roligt. Jag fick också möjlighet att berätta lite mer om hur vi jobbar och när vi finns på plats.

Mat intogs från Nyhetsgrillen. Hemgång en stund efter 01.

 184 total views,  1 views today