Dagsarkiv: 02 juni 2021

Gör DN-podd om kongressens uforapport

Min ”studio”.

Klockan 11 i dag spelade jag in en podd för DN om den amerikanska kongressens kommande uforapport och jag gjorde det från tevesoffan i vanlig ordning. I dag var det Patrik Miesenberg, Madeleine Longo och Ülkü Holago som rattade Studio DN där Ülkü var programledare.

Kul att kunna göra en podd även för DN i dessa aktuella frågor och intresset är verkligen på topp. Alla vill prata om rapporten trots att den alltså inte är publicerad ännu och att det nog kommer att dröja några veckor till innan den blir det.

Jag har också suttit i ett möte med vår journalistklubbs ordförande Anders Forsström om vad jag ska ta över under sommaren när Hans Arbman går på långledighet. Det blir ju en del möten som vi skyddsombud bör vara med på som jag får ta.

Dagen har bjudit på strålande väder men jag hann bara känna värmen lite kort när jag gick till brevlådan och plockade upp, Fortean Times, Illustrerad Vetenskap, Skeptical Inquirer och Historiska brott & mysterier. I den sista av dessa har jag med två artiklar den här gången varav den ena mycket riktigt handlar om kongressens uforapport.

Efter att ha lagt in om ett nytt recept på min astmamedicin, hängt tvätt och skrivit några mejl, var det dags för lunch och sedan iväg till jobbet. Där blev jag indragen i ett skyddsombudsärende som hade med vaccinering av journalister som ska resa till OS att göra och som resulterade i några telefonsamtal till bland andra Peter Wolodarski och TT:s sportchef.

Har också bokat in en intervju med Finlands generaldirektör för landets smittskyddsmyndighet till i morgon, mejlat en dansk expert och sytt upp en isländsk statsvetare som brukar hjälpa mig med att läsa isländska sajter. Jag och Mia på DN brukar göra den här Nordenrundringningen var sjätte vecka eller så och nu är det dags igen.

När jag kollade mitt postfack låg det ett tackbrev från Svenska journalistförbundet för att jag varit med och informerat om vårt arbete på DN när det gäller skyddsfrågor under pandemin på den kurs som hölls för skyddsombud för en tid sedan. I brevet fanns en rad fina omdömen från eleverna och dessutom en fin låda med praliner. Snällt att höra av sig på det sättet.

Framåt kvällen hjälpte jag en man i södra Sverige att identifiera ett för honom märkligt föremål på en film. Föremålet syntes på fyrtio filmklipp som mannen skickade med och han tolkade det som ett lysande klot. Eftersom jag kommer att använda filmklippen vid en kurs i nästa vecka så ska jag inte avslöja för mycket utan får återkomma till dem.

Det blev en lugn kväll på jobbet och maten hämtades från Wang sushi.

Hem efter 01.

 167 total views