Dagsarkiv: 14 juni 2021

UFO-Aktuelltjobb och fotbollsfeber

Nattlysande moln klockan 0115 från Tranebergsbron.

I dag ägnade jag förmiddagen åt att börja jobba med UFO-Aktuellt. Något jag inte hunnit tidigare i veckan och dessutom har jag inte fått särskilt mycket material att jobba. Men, de artiklar som har ramlat in i min mejlkorg satte jag igång med nu.

Fick ihop rätt många sidor och skickade dessutom ett annonsunderlag för nya upplagan av ”Mötet i gläntan” till Håkan som är den som fixar färdiga annonser. Det hela tog tre timmar och det känns som att jag har lite bättre koll på tidningen nu.

Så mycket mer hann jag inte, lunch och lite smått som skulle fixas. sedan bar det av till jobbet där det väntade fotbollsfeber framåt 21.

Mitt bevakningsområde var annars Natomötet i Bryssel som jag höll ett öga på under kvällen och kom att skriva tre artiklar om. Men mycket väntan blev det, särskilt på Biden som inte började prata förrän en bit in i Sveriges match mot Spanien – i Sevilla i Spanien.

Det blev så mycket väntan att jag inte ens hann gå och äta. Det blev en macka från Convini och sedan lite chips som Mia hade köpt medan vi alla tittade på matchen med ett öga och bevakade omvärlden med det andra. För mig blev det en kombo mellan att lyssna på och skriva om Biden samtidigt som matchen rullade på.

När matchen började väntade jag på Biden på högra skärmen.

En sak kan ju sägas direkt: Sverige var riktigt dåligt. Vi hade bollen kanske 15 procent av tiden och var helt underlägsna Spanien i allt. Ändå hade vi flera chanser som kunde ha resulterat i mål. Vi satt alla med hjärtat i halsgropen från första till sista minuten. Och vi var oändligt glada att det blev 0–0 och en poäng.

I halvtid ringde vännen Anders Palm och berättade att han tidigare i dag pratat med änkan till en person som haft en stor boksamling och att han rekommenderat henne att donera den till AFU. Så himla omtänksamt av Anders! Jag mejlade änkan och kommer att ringa henne i morgon.

Lägligt nog bor damen i Skåne dit jag och Anneli ska i slutet av månaden så förhoppningsvis går det att planera in ett möte då.

Pratade med Anders Berglund en stund under dagen också. Mest för att jag var nyfiken på en inbetalning från utlandet som ska vara på väg. Ingen av oss vet vad det rör sig om och vi väntar inga pengar på det sättet. Ska bli spännande att se vad som ramlar in.

Jag har också varit i kontakt med arkivarien i New Brunswick som fortfarande håller på och arbetar med Stanton Friedmans efterlämnade arkiv. De jobbar på med sorteringen men mycket, mycket återstår. Precis som på AFU.

Hem efter 01 och siktade årets andra nattlysande moln men i kväll betydligt vassare än gårdagens. Ni kan se bilden här ovan. Härligt att de är tillbaka!

 129 total views,  1 views today