Dagsarkiv: 21 juni 2021

Ny ufoartikel för DN, BTJ och brevsvarande

Min senaste ufoartikel toppade sajten när jag gick hem.

Jag har ju ett gäng brevvänner som jag försöker hålla kontakten med och de senaste veckorna har de blivit liten lidande eftersom jag haft en del annat att göra. Men i dag satte jag mig och betade av ett antal så att de ska få svar innan jag går på semester.

När jag ändå satt vid datorn läste jag slut på den senaste boken (som kom i digital version) från Bibliotekstjänst och ägnade sedan en timma åt att skriva en recension och skickade sedan in den via BTJ:s webbtjänst. Det är lite pyssel att skriva dessa lektörsomdömen eftersom de inte får vara mer än 200 ord och ska innehålla vissa uppgifter.

Termometern pekade på 30 grader när jag och Anneli slog oss ned på verandan för att äta lunch men det är alltid skönt att sitta där under taket. Enda baksidan med värmen då man äter är att mjölken blir varm alldeles för snabbt.

Vi hade en del annat att stå i också. Anneli sade upp och flyttade sin mammas telefon från Tele 2 till Telia och jag sade upp Railis Com Hem-abonnemang på teven. När hon flyttar till Ullerås räcker det med basutbudet eftersom det ändå är det hon alltid tittar på numera.

På jobbet skrev jag en uppföljning på min förra artikel om den amerikanska uforapporten. Lika bra att hålla den grytan kokande. Intresset är stort och under dagen fick jag ännu en intervjuförfrågan från en tidning. När vi väl lade ut den framåt sena kvällen blev läsningen stor. Vill ni läsa den så finns den här. När jag gick hem toppade den sajten (se ovan).

I artikeln säger en kongressledamot:

– Stigmat är borta, sa demokraten och kongressledamoten Mike Quigley sedan han informerats om innehållet i den kommande underrättelserapporten.

Och så är det verkligen. Men det finns en liten baksida också. Låt mig förklara:

Eftersom stigmat att prata om sina iakttagelser är på väg att försvinna ser jag redan nu hur flera tevekanaler intervjuar observatörer som anser att de fått upprättelse. Vilket är bra. För ingen ska hånas för att man råkat se något som man inte har förstått.

Samtidigt ska vi ju vara medvetna om att nästan alla rapporter världens ufogrupper undersöker får en naturlig förklaring. Så bara för att man sett något, känner sig stärkt och slipper hån så betyder det inte att det man sett är något konstigt. Nästan inget blir det i slutändan.

Det här blir ett problem för många ufogrupper som plötsligt kan framstå som onödigt negativa när de hittar sina förklaringar. Vilket kräver att vi som jobbar med frågan blir ännu duktigare på att hantera de människor som hör av sig med respekt. Vilket vi gör redan i dag, det ska sägas.

Jag har själv inga stora förhoppningar på att den amerikanska rapporten kommer att förändra vår världsbild. Snart kan vi vara tillbaka i samma läge som vi var i början av 2020, innan rapporten ens var påtänkt. Med ett undantag: Ufofenomenen kommer att diskuteras med en ny sorts nyfikenhet och inte avfärdas på förhand.

Det är gott så. För det finns verkligen fenomen och föremål som är mycket, mycket märkliga.

På jobbet kom mycket att handla om regeringskrisen som vi är flera som bevakar och även en del corona. Hann i alla fall smita ned till Nyhetsgrillen för att köpa en tunnbrödsrulle. Janne som äger grillen var rätt stressad eftersom kön av kunder var lång. Åt den i min ensamhet medan jag tittade på EM-fotboll i telefonen.

Under dagen har jag också förhandlat klart en ny låneperiod med Nordea för ett av våra två lån på huset. Och efter att ha diskuterat detta under flera dagar med banken nådde vi ett resultat där vårt krav gick igenom, så nu har vi en låg fast ränta på lånet under de närmaste tre åren.

På Facebook är det som vanligt. Folk lägger upp bilder på allt möjligt som inte välter några kiosker som kondensstrimmor från flygplan och annat som inte för ufofrågan framåt. Jag tror aldrig att jag har sett en bild som varit verkligt svårförklarad i UFO-Sveriges olika Facebookgrupper.

Hade lite kontakt med Fois tidigare ufohandläggare Sandra Lindström under kvällen. Det var ett tag sedan och roligt att höra från henne. När hon handlade ufoärenden för Foi var vårt samarbete väldigt gott. Nu har hon gått vidare till annat jobb.

Jobbade på fram till 01.

 197 total views,  1 views today