Dagsarkiv: 09 juni 2021

Med i ny podd och inspelning av en annan

Peter Gropman och undertecknad.

Journalisten och dokumentärskaparen Peter Gropman ligger bakom den fantastiska P4 Dokumentären ”Mysteriet med Kassettmannen” om en mystisk man som spelade in en rad kassettband från sitt liv, band som hittades på en loppis 1993 och som blev till en spännande gåta till dess att mystiken skingrades.

Ett av banden hade ”UFO” skrivit på sig och dess innehåll visade sig leda till mig just i dag. För den röst som hördes på bandet var Henry Svenssons, alltså den man som 1974 förändrade mitt liv då vi möttes i Mariestad efter det att han läst en artikel om att jag var på väg att starta en ufoförening.

Ufobandet.

När jag mötte Henry den 3 maj det året, två veckor innan UFO-Mariestad officiellt bildades, visste jag inte att vi skulle fortsätta att hålla kontakten fram till hans död 2015. Jag reste med honom till föredrag, jag var med när han träffade ufoobservatörer och jag satt ofta vid hans sida i hans hus på Stockholmsvägen på söndagarna när han sände sin ”uforadio” över 80-metersbandet.

Nu fick jag chansen att berätta om Henry och om vår relation i något som ska bli ett inslag i en podd som Peter kallar ”Sveriges första podcast”. Exakt vad det ska bli av den vet nog varken han eller jag ännu men det är kul att Henrys minne bevaras på det sättet.

Innan Peter dök upp hade jag varit en sväng till posten och hämtat ut ett paket med frimärken till Ole i Oslo. Postar så snart jag hinner! Men jag hade också spelat badminton med Stefan i en match som stundtals var rätt hyfsad. Jag lyckades också vinna den med 15–8, 10–15 och 15–12 vilket var på tiden.

Stefan hade med sig ett gäng kassar med böcker som han skänkte till AFU. Så dessa böcker kommer jag nu att ta med till Böckernas hus vid nästa tillfälle. Efter matchen tog jag en tur till torget i Jakobsberg och köpte färskpotatis och grönsaker av en torghandlare och så ett par rullar till mig och Anneli till lunch.

I dag publicerades podden ”Vardagsmysterier” där jag är med och pratar om ett ufofall där jag tror mig ha en bra förklaring. Podden görs av My Vingren och ni kan lyssna på den här. Det var ett bra tag sedan den spelades in så jag hade hunnit glömma bort den faktiskt.

Framåt eftermiddagen gjorde jag och Anneli en liten utflykt för att handla lite smått. Vi hade visserligen fått vår Coopleverans klockan 14 men det var en del saker som vi inte kunde köpa genom dem. Vi passade också på att åka till OKQ8 i Kallhäll för att diskutera storleken på bil som vi ska hyra till vår AFU-resa till Skåne lite längre fram.

Ringde också Bertil Falk för att kolla så att han är hemma den dag vi räknar med att vara i trakten av Trelleborg. Bertil har en ny låda med saker som ska skänkas till AFU och nu vet vi att den saken kan fixas i samband med resan.

Efter att ha ätit vår kvällsmat på verandan testade jag några solfilter på kameran inför morgondagens partiella förmörkelse. Jag fick nöja mig med en del hemmabyggen eftersom jag för mitt liv inte kan hitta det enda riktiga filter jag faktiskt har. Har letat då och då under en vecka nu. Vi får väl se hur det kommer att funka när det drar igång 11.42 i morgon med maximum 12.53.

Men tänk på att skydda ögonen om ni ska titta Solen är stark och ögonen skadas fort!

Under dagen fick jag ett mejl från P4 Radio Skaraborg om att vara med och prata ufo med Crazy Pictures nya film som tema. Så det blir i morgon klockan 08.15.

Avslutade kvällen med lite ”Seinfeld” tillsammans med Anneli och sedan jobbade jag med sortera en del digitala filer och att svara på Messenger. Men också med det filmprojekt som jag och Göran håller på med. Det sista fortsätter jag med i morgon efter radiointervjun.

Peter Gropman tittar igenom min pärm med Henry Svensson-klipp.

 286 total views