Dagsarkiv: 05 juni 2021

Mycket om ufo just nu

Sydsvenskan för några dagar sedan.

En del av det jag skriver publiceras också i andra Bonniertidningar, inte minst i Sydsvenskan i Malmö som gärna tar artiklar från vår utrikesbevakning. Vilket är roligt eftersom då även läsare i Skåne kan få ta del av dem. Uppslaget ovan är från Sydsvenskan den 30 maj där redaktionen dragit upp min helsidesartikel från DN samma dag till nästan ett uppslag och med delvis nya bilder.

Ufofrågan har verkligen hamnat i fokus nu i väntan på rapporten till kongressen. Diskussionen på Facebook står hög och inläggen pendlar mellan förväntansfulla till rent misstroende.

Bara i dag har det rasat in kommentarer, inte minst efter det att SVT lagt upp en intervju med mig som ni kan se här. Min telefon ringer också oftare än vanligt (och den ringer ofta även i vanliga fall!) med folk som vill prata och berätta. I dag hade jag ett långt samtal med en Anders i Varberg som ville diskutera ufo och som också ville bli medlem i UFO-Sverige.

Det är verkligen bra att frågan nu får en legitimitet som den tidigare saknat. Och det är bra att UFO-Sverige står med båda fötterna på jorden mitt i allt detta.

I dag fortsätter många att höra av sig om ”Konflikt” i P1 som tar upp frågan och där jag själv är med och diskuterar det som håller på att hända. Ni kan höra det här. Och så här lär det fortsätta några veckor till innan rapporten kommer.

Fick en kommentar från en Facebookvän som värmer särskilt. Han skriver:

”Jag har länge varit kritisk till din så oerhört kritiska natur. Men jag förstår dig verkligen nu efter alla år som jag själv följt detta fenomen. Man måste vara så rationell och icke spekulerande dom möjligt om man vill hitta sanningen bakom detta. Om man börjar ”tro” saker så kan man lätt fastna i sin egen bias. Du gör ett grymt jobb! Tack för det!”

Vacker utsikt från en skogsmaskin.

Fick en fin bild från en man som skriver: ”Kör skogsmaskin uppe i de jämtländska skogarna på dagarna. Mycket har man då sett genom åren som älg, lodjur och Björn springande runt maskinen. Men en kväll dök plötsligt detta upp på himlen. Med lite fantasi så ser det ut som en stråle från yttre rymden träffade jorden! Förmodligen är det solen som spelade mig ett spratt för den var i den riktningen. Men nått liknande har jag då aldrig sett.”

På vägen in till jobbet såg jag att CNN hade intervjuat Nasachefen och att han uttalade sig om den pågående uforapporten. Så intressant att jag omedelbart skrev en artikel om det. Att Nasa nu officiellt intresserar sig för ufofrågan är nytt och visar att många av dem som växte upp med ufo på teve och i medierna nu har fått positioner där de faktiskt kan göra skillnad.

Det kommer allt fler tunga spelare in i matchen nu.

På jobbet passade vi också på att länka till en film som jag och Emma Arpstrand spelade in för DN för ett par år sedan. Titta gärna på den, den är bara åtta minuter men innehåller mycket spännande. Filmen finns även på Facebook.

Mitt i allt detta finns det sådant som inte är så bra. Stackars Raili har svåra minnesproblem och ringer och frågar samma saker gång efter gång. Hon kan inte minnas att hennes man Ingemar är borta sedan länge och heller inte att hon bor i Mariestad efter att ha sålt gården i Ekby.

Det är så tragiskt att prata med henne och märka att inget av det jag och Anneli säger fastnar. Särskilt som de här sakerna gör Raili orolig och ibland ledsen. Demens är en fruktansvärd sjukdom för alla inblandade.

Det har varit ännu en fantastisk sommardag. Men jag tror inte att jag har fattat att det är sommar riktigt än. Och jag kan inte påstå att jag tagit vara på solen ännu utan mest suttit inne. Men det ska väl bli en ändring på den saken också. Fast inte i dag för då har det varit jobb.

Ibolina.

Eftersom det var fantastiskt väder gick jag och Björn över bron och satte oss ute och åt vår kebabrulle (för mig) och pizza (för Björn) vid 19-tiden i kväll. Härligt! Pizzerian heter numera Pizzeria Lilla Essingen men vi väljer att kalla den för Ibolina som den hetat länge.

Under kvällen publicerade vi mitt och Mias jobb om coronaläget i Norden men annars var det inte mycket som hände.

Vid 01 bar det hem och väl hemma satt jag uppe till strax före 03 och jobbade med det event jag och några till i UFO-Sverige ska vara med på på måndag.

 210 total views