Dagsarkiv: 8 mars 2023

Snöskottning och färjebokningar

Fick skotta två gånger.

Vaknade tidigt och läste en stund i min 1911-bok innan jag gick upp och tog en macka. Fortfarande ensam hemma så det gäller att sköta sina åtaganden och det gjorde jag då blommorna fick sitt direkt på förmiddagen. Men så har jag också en kom ihåg-lapp i köket om detta!

Ringde Christer på Safe Album efter att ha gått igenom pappas myntsamling (som jag mest har kvar av nostalgiska skäl) och beställde nya album och blad. Om jag nu ändå ska spara den kan de lika gärna bevaras på ett snyggt sätt. Pratade en bra stund med Christer som gärna vill träffa mig nästa gång jag är i Helsingborg, och det vill jag också.

Utsikt från köket på förmiddagen.

Sedan blev jag sittande vid datorn och jobbade med Melloförberedelser men ägnade ganska mycket tid åt tre jobbrelaterade samtal med min skyddsombudskollega Hans och klubbordföranden Anders. Och så givetvis med den person som vi alla har jobbat hårt för att det ska bli en så bra lösning som möjligt på dennes situation.

Vi hade ju ett möte i går och i dag var det dags för förhandling och vi tyckte nog alla att det hade gått bra med tanke på läget.

Eftersom det snöat friskt under dagen var jag först ute en sväng mitt på dagen för att skotta undan det värsta (bilden ovan) men det fick bli ännu en tur ut när det liksom aldrig ville sluta ramla ned en massa vitt.

Efter första skottningen.

I ett inlägg på Facebook konstaterade jag att snöovädret var mitt fel eftersom jag i måndags ställt in snöskyffeln i garaget vilket visade sig vara att utmana ödet. Jag fattar inte vad jag ska med all snö till då jag inte ens åker skidor.

Har messat en hel del med en kvinna i sydvästra Sverige som säger sig ha tagit bilder av en liten bigfoot. Tyvärr är bilderna kraftigt uppförstorade vilket gör kvaliteten väldigt pixlig. Hon har också tagit bilder av bigfootens spår i snön och en av dessa foton kan ni se här nedan.

Spår efter bigfoot?

Det är inte lätt för mig att avgöra vad det är som kvinnan har tagit bild av men jag måste erkänna att jag inte är helt övertygad om att det faktiskt är ett okänt ”djur” som går på två ben.

Sent på eftermiddagen chansade jag och ringde till min och Annelis frisör som hade en tid i slutet av dagen. Många hade ringt återbud på grund av vädret vilket var bra för mig. När jag ändå var i Åkermyntan, som vårt lilla köpcentrum heter, passade jag på att handla lite mat och annat som behövs här hemma.

Jag har också fortsatt jobba med planeringen för Storbritannien och nu har jag bokat färjeresorna dit och tillbaka. Dit blir från IJmuiden till Newcastle och tillbaka från Dover till Dunkirk. Nu återstår ytterligare en kontakt som måste tas i England och så bokning av färjan Rødby–Puttgarden tur och retur plus en del hotell.

Framåt kvällen ringde jag Anneli som har det bra på skidresan. Men det är tomt utan henne här hemma. Och en stund senare ringde hon tillbaka och påminde om att det är internationella kvinnodagen i dag. Men jag tänker ju på henne varje dag i vilket fall!

Vid 22.30 tog jag min bok och hoppade i säng för att läsa lite. Ska upp i ottan i morgon för att köra till Norrköping så det fick inte bli för sent. Vill ni läsa om utställningen har Dagens Industri en artikel nu.

Loading