Dagsarkiv: 10 mars 2023

DN om ufoutställningen och Mellorep

Dagens DN Kultur.

I dag publicerade DN Kultur sin artikel om ufoutställningen på Arbetets museum i Norrköping, den som jag var med på pressvisningen om i går. Roligt när den egna tidningen tar upp ämnet utan att det är jag som skriver.

Annars har jag ägnat förmiddagen åt att förbereda morgondagens korta presentation om AFU och UFO-Sverige på just detta museum för det är då som utställningen invigs. Och en av de ansvariga på museet mejlade och skrev att det redan hade kommit folk som undrade om det gick att besöka AFU.

Jag har också fortsatt jobba på resplaneringen till Storbritannien och bokat två hotellnätter i England. Nu återstår bara någon enstaka bokning och så ett par personer som jag vill träffa men ännu inte mejlat.

Det har blivit lite hemmafixande också. Tog dammsugaren på en utflykt till båda våningarna och så fixade jag med tvätten.

Ute har det fallit stora vita flingor även i dag så vintern har oss fortfarande i ett fast grepp här i Stockholmstrakten.

Vid 18-tiden åkte jag till Friends i Solna för att vara med på genrepet i Melodifestivalen. I morgon ska jag, Hanna och Matilda chatta med läsarna under finalen. Det blev en rad kära återseenden med både SVT-folk och journalister.

Glada genrepstjejer.

Jag fick en biljett till andra sektionens första rad där det går att ta bilder även om det inte är lätt eftersom man dels ska sitta ned och dels finns det en massa ballongglada och hattprydda miniorer framför som gärna ställer sig upp. Därav bilderna nedan.

När jag var klar lämnade jag arenan (15 000 där i dag), gick upp och pratade med SVT-gänget en stund och tog ett par korvar med bröd och sedan ringde jag efter en taxi hem.

Medan jag stod där och väntade ringde Anneli från Italien och berättade att hon skadat en ryggkota (fraktur) i skidbacken i dag. Inte roligt att höra men hon var vid gott mot, hade fått en stödkorsett och läkarvård. Hon kan gå själv men har problem med att ta av sig och på sig.

Så trist. När jag kom hem hjälpte jag henne med några kontakter med SOS Alarm som hon kontaktat men haft svårt att få iväg sin röntgenbild till. Då hade jag hunnit prata med den trevliga taxidamen som kom från Arvika hela vägen hem. Hon kände Keeper, som gick bort förra året, och som jag jobbat med på Mariestads-Tidningen en gång i tiden. Bara positiva minnen!

Hemma tog jag bilen och tankade den för morgondagens resa till Norrköping och gick sedan igenom alla bilderna jag tagit i kväll. Pratade med Anneli några gånger och putsade klart på mitt föredrag.

Har också haft en del kontakt med Jenny Randles i England som jag hoppas träffa när vi är där.

Efter mycket om och men kom jag i alla fall i säng före 01.

Jon Henrik.
Tone Sekelius.
Mariette.
Marcus & Martinus.
Panetoz.
Maria Sur.
Smash into pieces.
Kiana.
Nordman.
Loreen.
Paul Rey.

Loading