Dagsarkiv: 16 mars 2023

Fortsatt artikelskrivande

Ett fall jag skriver om.

Upp efter 08 efter att ha läst nyheterna i mobilen och gratta en massa vänner som fyller år i dag. Samma morgonprocedur som jag ofta har. Men inte alltid. Anneli var redan uppe och hade ätit frukost.

Jag hamnade snabbt vid datorn och fortsatte jobba med en artikel jag började på i går och efter hand gick jag över till att skriva ännu en artikel. Båda handlar om svenska ufoobservationer där jag intervjuat vittnena. Ett av dem kan ni se en illustration av här ovan.

Den händelsen ägde rum den 4 december 1980 i Braås utanför Växjö där två personer under lång tid såg tolv klot leka tafatt med varandra. Men det hände också andra saker som skrämde de två pojkarna (på den tiden) ordentligt. Ännu så länge har jag bara intervjuat den ena av dem men jag hoppas prata med den andra i helgen.

Under eftermiddagen hade jag ett zoommöte med en producent som jobbar med en ufodokumentär för Netflix och som vill ha hjälp med kontakter runt om i Europa, vilket jag ska fixa åt henne.

Jag har också pratat med Thomas Michanek och Peo Wärring som hade varit och tittat på en lokal i Eskilstuna som eventuellt kan komma ifråga för vår riksstämma. Thomas hade också hunnit besöka några lokaler i Västerås dit vi helst vill men allt beror på pris och tillgänglighet.

Under kvällen hann jag prata med Anders Berglund om en del praktiska frågor och han lovade dessutom att lämna sin ledare gill nästa nummer av UFO-Aktuellt inom kort. Det är utmärkt eftersom jag behöver allt material jag kan få och det i så god tid som möjligt.

Ringde också Christian Umeland som jobbar som valberedning och han kunde berätta att han mött en ufobservatör som hade sett ett märkligt ”rör” eller ”cylinder” flyga förbi hans bil. Det räckte för att jag skulle känna igen händelsen som inträffade den 8 december 1977 mellan Charlottenberg och Åmotfors i Värmland. Det hela slutade med att det okända föremålet krossade bilens bakruta och jag måste säga att fallet är ett av de märkligare som hänt i Sverige.

Richard Svenssons illustration av händelsen.

På bilden ovan kan ni se Richard Svenssons illustration av händelsen som den publicerades i UFO-Aktuellt 3/00.

Christian berättade också om ett annat fall, den här gången från Bogen, där en person ska ha sett ett missilliknande föremål som var nära att krocka med ett hus men som i fallet i Matsbo efter en kort stund steg över det och försvann. Det fallet är jag supernyfiken på just för att det liknar Matsbohändelsen så mycket.

Under dagen ringde Bertil Falk också. Vi pratade en stund via Messenger med bild och kom överens om att försöka ses till sommaren.

Pratade också med Emil från södra Stockholm som hade en del funderingar kring en händelse han hört på Martin Willis podd och undrade om jag kunde hjälpa honom att komma i kontakt med Martin. Det lovade jag. Vi pratade också om AFU och Emil sa att han gärna ville bli månadsgivare vilket är underbart bra.

Vill ni donera en femtiolapp eller kanske mer per månad så är det bara att skrolla ned till donationsknappen sist på afu.se. Klicka här! Vi behöver alla goda krafter för att kunna fortsätta växa.

Jag har ägnat en god stund åt att jämföra listan över vilka ufotidskrifter biblioteket i Newcastle har och vilka AFU har så att jag inte behöver släpa med sådana som redan har skannats när vi ses i april.

Och så har jag och Anneli sett det allra sista avsnittet av ”Downton Abbey”. Sorgligt. Jag kommer att sakna serien, dess karaktärer och den fian signaturmelodin. Men så skönt att slutet var lyckligt för alla (nästan). Det var bra. Nu har vi ett par dvd-skivor med filmerna att se fram emot innan vi är helt färdiga med serien!

Strax efter midnatt fick det räcka för i dag. Då hade jag hängt tvätt och mejlat till en kille i London som hjälpte mig och Anders Persson att köra alla lådor som vi samlat in till Schenker i höstas. Hoppas på en liknande insats nu i april.

Och min Loreenfilm på Youtube kom upp i 12 600 visningar i dag. Den lär nog ta stopp där någonstans.

Loading