Dagsarkiv: 15 mars 2023

Jobbar med UFO-Aktuellt

Viktigt 1947, viktigt 2023.

På förmiddagen började jag jobba med UFO-Aktuellt nummer 1/23 på allvar. Några har redan lämnat sina texter men jag själv måste ju också bidra så jag satte igång med en artikel om ett intressant ufofall med en bild som jag fick skickad till mig för en tid sedan.

Och det arbetet fortsatte jag även under eftermiddagen då jag återintervjuade huvudvittnet och även hennes man som var med vid händelsen som ägde rum väster om Eskilstuna den 30 maj 2021 klockan 13.12.

Däremellan har jag stuckit emellan med att spela badminton med Stefan i Komethallen. Blå himmel men bara fem grader varmt så det var skönt att komma in även om hallen också är lite kylig. Den saken ändrade vi snabbt på genom att rusa runt och jaga boll en timme.

Det hela slutade med att Stefan tog hem matchen med 15–8, 15–11 och 4–15 så nu står det 6–4 till mig i matcher.

Under dagen har jag haft flera kontakter med Tynesidebiblioteket i Newcastle dit jag och Håkan ska under vår resa till Storbritannien. Vi försöker bena ut vilka tidskrifter som de har som vi inte behöver låna och skanna, detta för att spara plats i bilen. Vi kommer däremot att låna deras stora ufosamling för att skanna den åt dem, och åt AFU, och sedan köra tillbaka allt om ett år.

Jag har också mejlat med en teveproducent som vill prata med mig via Zoom i morgon då också Svenska Dagbladet dyker upp. Fast inte samtidigt givetvis. Och har fått frågor från en ufointresserad amerikan som undrar om vi kommer att publicera min stora artikel om To the stars (TTSA) som vi hade i UFO-Aktuellt förra året.

Vi är ju lite dåliga på att översätta internationellt intressant material så detta kanske vi borde göra tillgängligt.

Med posten i dag kom ett kuvert med ett par roliga broschyrer som jag köpt på Tradera. Kuvertet var inte frankerat men hade hittat sin väg hit i alla fall. Ni kan se bilder av broschyrerna överst och nederst i bloggen. Det är information om hur man ska spara el som skickades ut av Statens bränslekommission 1947. Bara att läsa! Lika aktuellt då som nu även om det var andra saker som drog ström då.

”Två år efter kriget ledde en torr sommar 1947 till elransonering vintern 1947–1948”, konstaterar Wikipedia. Då var det vattenbrist och kolbrist.

God gryta.

Framåt kvällen lagade jag och Anneli en ångande gryta och när jag plockat upp Markus på Bromma, sedan han landat från Malmö, åt vi den på tre och lät oss väl smaka.

Eftersom Markus fick skjuts hem av mig efteråt passade han på att plocka med sig en del saker som blivit kvar här hemma och valde också ut en inramad bioaffisch från James Bond-filmen ”Moonraker” att hänga upp på en vägg hemma hos sig.

När jag kom tillbaka jobbade jag vidare med några texter till UFO-Aktuellt medan Anneli tog det lugnt för att vila ryggen.

Egentligen skulle jag ha åkt till Värmdö i dag för att träffa ett ufovittne men det bar sig inte bättre än att den magsjuka som drabbat personens kamrat inte hade gett med sig. Så nu siktar vi på nästa vecka.

Min lilla film med Loreen har snart nått 12 000 visningar på Youtube. Så den börjar bromsa in nu men kul att så många ändå har hittat till den.

Jobbade på vid datorn till 00.30 och en kvart senare var jag i säng.

Goda råd anno 1947.

Loading