Dagsarkiv: 31 mars 2023

Englands- och föredragsplanering

Markus och Anneli med carbonaran.

Vaknade tidigt av telefon från min vän i Norrköping som just nu har tagits om hand av vården och som inte mår så bra psykiskt. Vi pratade en stund och sedan hörde han av sig flera gånger under dagen både via text och telefon. Det är bara att hoppas att det ska bli bättre.

Själv jobbade jag på med Englandsplaneringen, ringde upp Roy Stemman och vi bestämde träff i London, bokade det sista boendet och pratade länge med Schenker om vilka dokument som måste fyllas i för att vi ska få över kartongerna med material till Sverige. Hade turen att få tag på samma kille som jag pratade med förra året.

Har också mejlat med flera av dem jag och Håkan ska träffa och nu är det inte många lösa trådar kvar.

Jag har också bokat färja till Finland i höst då jag ska dit och hålla föredrag på den finländska ufoföreningens 50-årskonferens. Anneli åker med så jag bokade det hela lite som en semesterresa också.

Hade också kontakt med Enigma Labs vd i New York om det projekt som AFU är inblandat i och där vi ska leverera ett antal intressanta ufofall innan april månads utgång.

Populär film!

”UFO Sweden” har kommit på SF Anytime och där går den bra och det verkar också som om dvd- och blurayförsäljningen tickar på fint. Och i en recension i tidskriften Populär Astronomi gav recensenten filmen 5 av 5.

En hel del tid under dagen har gått åt till att krångla med transportföretaget i USA som ju glömde att ta med tvålådor med böcker när de skulle hämta transporten i Virginia. Inte så proffsigt precis. Vi har säkert utväxlat tjugo mejl om detta och hur det kan lösas.

Deras bud var att de skulle åka tillbaka och hämta dem vilket skulle kosta AFU 400 dollar! Efter lite diskussion kunde någon (oklart vem) köra lådorna till speditören i hamnen 30 minuter bort vilket skulle kosta 150 dollar – trots att det alltså var någon som jag fixade som skulle göra jobbet! Ganska häpnadsväckande.

De har gjort fel och vi får betala för det.

I dag publicerades podden ”Samtal med liv” där jag är intervjuad av Ann-Christine Magnusson.

Ringde och pratade med Lu Ejvegård en stund och hon lät som vanligt, pigg och nyfiken. Jag kom att tänka på henne när jag satt och skrev på mitt föredrag som jag ska hålla för Sällskapet för parapsykologisk forskning på måndag. Hennes avlidne make Rolf var mycket inblandad i dess arbete och jag har varit hos Lu tre gånger för att hämta hans kvarlåtenskap till AFU.

Framåt eftermiddagen kom Markus hit tillsammans med Anneli sedan de varit på Ikea en sväng. Under hans instruktioner lagade vi linguini carbonara som blev riktigt god.

Tittade en stund på teve tillsammans med Anneli och Markus men tyckte det var roligare att läsa i Adam Beckers ”Vad är verkligt” som handlar om kvantfysiken innan jag återvände till datorn.

I säng efter 23 med Beckers bok.

Loading