Dagsarkiv: 14 mars 2023

Böcker från Semic och möte på stan

Några lådor från Semic och Jultidningsförlaget.

Upp 06.15 för att köra Markus till Bromma då han och hans chef på golfklubben skulle flyga till Malmö för en kurs. Vi kom fram samtidigt som chefen syntes några meter bort så det var bra tajmat. I morgon kväll lär jag få hämta honom när han kommer tillbaka.

På förmiddagen jobbade jag sedan med att sortera bilder från helgen, det blev rätt många från Mellofinalen, men jag skrev också en artikel till ett kommande nummer av Historiska Brott & Mysterier. Till nummer närmare fem bestämt. Bra att få den saken gjord även om det tog en stund.

Anneli är hemma och sjukskriven den här veckan men ryggen verkar i alla fall bli något bättre och absolut inte sämre vilket känns skönt.

Eftersom jag inte kunde vara med på dagens möbleringsmöte på DN, de hade flyttat det och jag var redan inbokad för ett annat möte, pratade jag en bra stund med min skyddsombudskollega Hans så att vi var överens om vad han skulle säga. Men vi tycker båda att den förändrade möbleringen blir bra och att vi verkligen har kunnat vara med och påverka. Så allt känns under kontroll.

Jag pratade också med en hr-ansvarig på DN och en fackklubbsrepresentant på Expressen som jag jobbar ihop med när det gäller en del personalfrågor under förmiddagen. Vi kommer också att få träffas under nästa vecka för att diskutera en avdelningsfråga.

Efter att jag lagat pyttipanna åt jag och Anneli lunch hemma och vid 13 tog vi bilen in till stan för att diskutera Annelis pension med en rådgivare på Max Mathiessen. Det regnade och var fem grader plus när vi gick från parkeringshuset. Mötet var bra och vi var båda nöjda med det vi fick höra.

Nästa etappmål blev Semic och Jultidningsförlaget i Sundbyberg där Helen hade plockat ihop tolv mindre lådor med böcker som de ville bli av med. Vi hjälpte åt att packa in dem i bilen medan Anneli satt kvar och vilade ryggen.

Hemma sorterade jag böckerna och tog undan en kasse som blir priser till oktober månads fältundersökarkurs.

Kvällen blev lugn. Jag skrev på en artikel till UFO-Aktuellt och hjälpte Anneli att skanna kvitton och dokument som hon måstre skicka in till sitt försäkringsbolag efter skadan i ryggen. Vi åt en god kycklingmåltid och sedan tittade vi på ”Downton Abbey”, vilket var riktigt länge sedan!

Sedan satte vi oss vid var sin dator en stund och när Anneli gått och lagt sig fortsatte jag med att tömma mobilen på bilder.

Hade också hoppats att få tag på en man i England som har en stor boksamling och genom en vän där har jag stött på. Nu är det bara att hoppas att han ska höra av sig också. För mannen vill nämligen hitta ett nytt hem för böckerna, kanske inte i dag men på sikt.

Drygt 11 200 visningar på min Loreenvideo förresten.

Sängen 00.30.

Loading