Dagsarkiv: 20 mars 2023

Intervjuad av universitetsstuderande

Intervjuad via Zoom.

Klockan 11 i dag intervjuades jag av en universitetsstuderande, Angelina Elander vid Mittuniversitetet, om hur UFO-Sverige sköter sin kommunikation och det blev ett bra samtal som tog 40 minuter. Bra frågor där jag fick möjlighet att beskriva hur UFO-Sverige når ut genom olika kanaler – och de är ganska många!

Det märks verkligen hur intresset för det vi gör ökar och hur allt fler upptäcker det seriösa sätt som UFO-Sverige använder sig av när vi närmar oss ufofrågan.

Direkt efter intervjun tog jag och Anneli bilen till Coop och gjorde vår veckohandling. Gick på lite drygt en timma eftersom det inte var så mycket folk i butiken.

Fick ett mejl från tyska Cenap som nu har bestämt att deras 50-årsjubileum kommer att genomföras 13–15 oktober och att jag är inbjuden att hålla föredrag. Nu skickade jag över en bild och fakta kring vad jag tänker ta upp. Ska bli roligt att komma till Tyskland för att prata, det blir faktiskt första gången. Senare bokade jag hotell åt mig och Anneli.

I morgon släpps det avsnitt om sekten BDX som jag är med och expertpratar i tillsammans med duktiga programledaren Soraya Hashim på Spotify. Den kommer att läggas upp här. Producenten Nina Lindgren berättade i ett mejl att podden redan efter första avsnittet för säsongen lade sig på plats fem över de populäraste poddarna på Spotify. Det bådar gott!

På jobbet bevakade jag en misstroendeomröstning i det franska parlamentet som tog ett antal timmar att skriva om. Och så skrev jag om Trump och om Ukraina. Inga överraskningar där. Mat blev det på Pizzeria Lilla Essingen och med Björn som sällskap blev det den vanliga tagliatellen.

Under kvällen ramlade det in flera förfrågningar om information från utländska ufologer och dessutom har Emil, som var med på Stockholmsmötet via Zoom senast, ordnat en kontakt mellan mig och en kvinna i USA som vill ha hjälp med analys av ett föremål hon hittade i samband med en ufoobservation.

Ska anlyseras.

Ni kan se ett av föremålen här ovan. Tanken är att vi ska hjälpa kvinnan me den analys. Hon hade skickat föremålen till Mufon för många år sedan men det hände inget och när den amerikanske undersökaren gick bort fick hon tillbaka dem.

Nu har vi alltså fått kontakt med henne via Martin Willis och sedan har Emil gått vidare och ringt upp kvinnan. Nu är bollen i min hörna. Ni kan läsa hennes historia sammanfattad av Emil och kortad av mig här nedan.

Klockan 01 var det slut på kvällen.

”10 februari 1982 bevittnade tre personer vid ungefär 00.20 ett 40 fot långt lysande sken  som sänke sig horisontellt utanför deras hus i Minnesota. Avståndet mellan objektet och vittnena var cirka 30 meter. Två av vittnena låg och sov på övre våningen då de vaknade av att hela rummet verkade bada i ljus. De gick då fram till fönstret för att undersöka varifrån ljuset kom. De kunde då se att skenet var i form av en 40 fot lång cigarr/korv.

Då den lysande tingesten först sågs så uppfattade vittnena att det var på en höjd som motsvarar tre telefonstolpar. Utanför huset och i samma riktning som föremålet fanns just en sådan telefonstolpe som fungerade som gatlykta. Egentligen uppfattade inte vittnena ljuset som ett föremål. De kunde se in i ljuset utan att bli bländade, men de såg ingenting annat än detta ljus. Ingen bakomliggande struktur.

Därefter sänkte sig objektet till cirka 6 fots höjd över marken, precis i närheten av telefonstolpen/gatlyktan. Där börjar objektet skjuta ut någonting som uppfattades av vittnena som lysande kulor i samma färg som själva objektet. Därefter tippade objektet till en vinkel av cirka 80 grader och for sedan iväg uppåt och var borta på ett par sekunder.

Huvudvittnet, som då var i 18-årsåldern tog därefter på sig en jacka för att gå ut och se på de lysande kloten som nu låg i den två fot djupa snön. Hennas mamma ropade dock tillbaka henne. De ringde sedan polis, som kom först på morgonen.

Därefter försökte de två kvinnorna hitta de brända rester efter eldkloten som fanns kvar efter nattens händelse. De fann rester som låg nedborrade i snön. En del av resterna hamnade på Minneapolisuniversitet för analys och en bit togs om hand av en amerikansk ufolog. Dock blev inte resterna analyserade. Universitetet kunde inte analysera det och det skickades då till en amerikansk ufogrupp. De analyserade heller inte materialet. 2019 fick kvinnan tillbaka resterna från händelsen.”

Några andra av delarna.
En sko och platsen för fyndet.

Loading