Dagsarkiv: 29 mars 2023

Englandsplanering och Britt-Marie går bort

Efter att ha sopat och skrapa bilen ren från en hög snö satte jag mig vid datorn och jobbade på med planeringen för min och Håkans resa till Storbritannien i april. Skickade en del mejl för att styra upp möten och fyllde på i schemat som jag alltid kör efter. Jag vill inte ha några oklarheter innan vi drar iväg.

Har också gått igenom dagordningen för UFO-Sveriges styrelsemöte den 1 april och skickat den till sekreteraren för vidare distribution.

Sedan väntade badminton med Stefan före jobbet. Och det gick ju sisådär. Höll jämna siffror fram till halva första set bara för att set glida mig ur händerna med 7–15 i slutändan. Men det gick bättre, men inte bra nog, i de två sista seten som bjöd på 14–16 och 16–14 vilket betydde förlust med 2–1 i baken.

Stack hem så snart det gick för att hinna fixa lite mat innan jag var med på ett digitalt möte med redaktionschefen (bilden ovan) och några till från redaktionsledningen och facket för att diskutera en sak på jobbet. Mötet tog en timme och när det var slut hade jag missat min vanliga buss.

På vägen in lyssnade jag på podden ”Verkligheten” som SR har och det här avsnittet, som jag blivit tipsat om, handlade om ett åsknedslag och en klotblixt som förstörde en familjs nyrenoverade hus.

Ni kan lyssna på avsnittet här.

Men allt annat som hände i dag överskuggades av den tråkiga nyheten att Carl-Antons fru Britt-Marie lämnade oss klockan 14.28 i dag. Britt-Marie låg på sjukhus och gick bort med sina nära och kära omkring sig.

Det känns tungt också för mig och Anneli att mista henne. Hon var alltid snäll och vänlig och omtänksam. Satte alltid andra före sig själv. När vi kunde stannade vi till hemma hos Carl-Anton och henne i Nyköping för att fika eller bara ta en paus.

Nu blir det oändligt tomt för Carl-Anton. Vi pratades vid en stund under eftermiddagen och omställningen från att ha varit två under nästan ett helt liv till att bli en går nästan inte att föreställa sig. Nu får vi som är hans vänner ställa upp för honom.

I brevlådan, när jag var på väg till bussen, låg en autograf som jag köpt från en dansk firma. Leonard Nimoys från Star Trek närmare bestämt.

När det blev matdags gick jag till Pizzeria Lilla Essingen och hämtade en kebabrulle och sedan fick jag sällskap av Björn, som lagat egen lasagne hemma. Trevligt att inte äta ensam.

Jobbade fram en större artikel om Ukrainas planerade våroffensiv tillsammans med Gustav och det blev riktigt. bra. Vi talade med var sin expert och hittade en hel del på nätet.

Sent på kvällen fick jag kontakt med en man i Brighton som jag sökt under en tid och det ser ut som att vi kommer att kunna träffas i London för att diskutera hans arkiv under vårt besök där i april.

I dag var hela redaktionen utom vi stackare som måste jobba på Sturehof bjudna av företaget. Verkar ha varit en kul fest samtidigt som DN också prisade av Tidningsutgivarna som Årets dagstidning på Berns där jag fick intervjua chefen Peter Wolodarski på telefon efteråt. Han var glad som en spelman.

I dag kan ni förresten lyssna på ännu en podd som jag är med i. Den heter ”Fruktansvärda monster”. Vi pratar ufo och AFU.

Under kvällen gick högra skalmen på mina gamla terminalglasögon av. Inte bra. Måste fixas i morgon.

Klockan 01 bar det hemåt och väl hemma hade jag en hel del att göra. Bland annat hjälpte jag fred i Stockholmsföreningen med några illustrationer som han behövde till en artikel. Klar först 02.45.

Och 21 000 visningar på Loreenvideon.

Loading