Dagsarkiv: 12 mars 2023

Åter vid desken och fortsatt planering

Vaknade lite före schemat men gick i alla fall upp 08.30 efter att ha legat kvar och läst lite. I dag är ju Anneli på väg hem och med sig från Milano till Kastrup hade hon en läkare från Lund som såg till att hon mådde bra efter sin ryggskada i skidbacken.

Tråkigt och smärtsamt för henne men det ska nog bli bra även om det säkert tar sin tid. Markus ställde också upp och var på plats hemma när hon till slut kom fram under den tidiga kvällen.

Själv gjorde jag mitt bästa för att allt skulle vara så fint som möjligt hemma. Tvättade en maskin, diskade en annan och plockade undan sådant som inte måste ligga framme.

Men jag jobbade också vidare med planeringen för resan till Storbritannien och så pratade jag med Tobias som håller i ufo.se och vi kom fram till att jag nog borde skriva en artikel om invigningen av utställning på Arbetets museum för sajten så det gjorde jag.

SVT Öst har nu också två inslag från utställningen som ni kan titta på. Det från den11 mars hittar ni här och det från pressvisningen hittar ni här. Rätt skönt att vi från UFO-Sverige blev bortklippta och att redaktören enbart behöll vanliga besökare när frågan om vad de trodde om liv i rymden.

Under tidiga morgonen fixade DN:s duktiga sociala medier-redaktion ett filminslag byggt på min intervju med Loreen i går samt det jag filmade från efterfesten på Berns på andra sidan midnatt. Under kvällen kunde jag också se hur min råfilm med Loreen från Berns tickade på ordentligt på Youtube. Strax före midnatt hade den drygt 4 200 visningar.

Men Loreen har en bra bit kvar till min mest tittade video på Youtube som är när Benjamin Ingrosso sjunger vinnarlåten på efterfesten 2018. Den är på väg mot 60 000 visningar och ni kan se den här.

På väg till jobbet ringde jag Anders Liljegren och pratade igenom gårdagen som vi båda tyckte hade gått väldigt bra. Utställningen blir bra reklam för AFU och kommer att öka folks medvetenhet om vad vi gör – och att vi finns. Inte minst det senare.

Det blev en ganska lugn kväll på jobbet. Jag intervjuade Joakim Paasikivi och skrev två större artiklar med Ukrainavinkel. Och några mindre nyhetsuppdateringar.

Under kvällen ringde en man från Värmland och ville berätta om en ufoobservation men jag fick be att få återkomma till honom eftersom det inte passade att sitta i ett längre samtal medan jag jobbade. Mannen berättade i alla fall att han varit vän med ”Keeper”, en journalist som jag jobbade med under några år på 70-talet men som nu är borta, och det kändes bra.

Och lite lustigt att ”Keepers” namn kom upp för andra gången på tre dagar. Ni som läser min blogg vet att också den taxichaufför som körde mig från genrepet på Friends i fredags känt Kjell Emanuelsson som han ju egentligen hette.

Min 17-bitars sushi och Björn med kycklingen.

När det blev matdags gick jag till Wang Sushi medan Björn köpte kyckling på Matpressen. Sedan åt vi nere i receptionen som vi ofta gör.

Under dagen har ytterligare drygt tusen kronor donerats till AFU vilket vi tackar för. Det är bara att konstatera att det går väldigt bra för arkivet och UFO-Sverige just nu och att alla goda krafter verkar dra åt rätt håll. Donationerna är väldigt viktiga för oss och de behöver inte vara stora för att vi ska ha nytta av dem.

När kvällen var på väg att ta slut hann jag prata en stund med Clara som jobbar som vikarie på en av redaktörsstolarna. En ny tjej som är här via bemanningsföretaget Marieberg.

Men sedan bar det hem och där låg Anneli och Markus och sov. Jag tog tag i tvätten som Anneli lagt i korgen efter sin resa, läste lite, tog en falukorvsmacka och fixade lite annat innan det blev dags för sängen också för mig vid 02.30.

Loading