Dagsarkiv: 25 mars 2023

UFO-Aktuellt till korr och Vårsalongen i snö

Förstasidan på nya UFO-Aktuellt.

Det blev en kort natt eftersom jag vaknade alldeles för tidigt och somnade alldeles för sent, men nästan sex timmar blev det nog i alla fall. När jag kom upp gick jag och satte mig vid datorn utan frukost och jobbade vidare med årets första nummer av UFO-Aktuellt som skulle komma att bli färdigredigerad klockan 20.20 i kväll. Då saknades bara annonsen för riksstämman som Thomas Michanek arbetar på att ta fram.

Men det hände en hel del däremellan också. Inte minst snöade det som bara den och hela världen var plötsligt vit igen och flingor stora som lovikkavantar föll på mig och Anneli när vi tog bilen in till Djurgården vid 12-tiden.

Vi hade planerat för lunch på Blå porten där det var smockfullt med folk men också en del rotation så vi fick ett fönsterbord efter bara några minuter. Restaurangen är känd för sina lammfärsbiffar så det slog vi till på och Annelis tips om den rätten visade sig vara hur bra som helst.

Efter maten gick på Vårsalongen på Liljevalchs vilket kändes lätt udda då snön fortsatte falla. Mycket folk där också men inte knöktrångt så vi hade gott om plats att strosa runt och titta. Högt och lågt som vanligt men en del kul att se som ni kan se på bilderna här efter.

På plats på Liljevalchs.
Frida Starvids ”National theatreblue”.
Siri Ahmed Backströms ”Utsikt 200116–221011”.
Det går att göra mycket med dörrar.
Ludvig Murtnes ”Namnlös”.
Elvira Mattsons söta ”Vilse i öknen” med hennes ”Mårdhundsslagsmål i bakgrunden.

Själv var jag rätt nöjd med en katalog från 1955 års frimärksutställning i Stockholm, ”Stockholmia 55” som jag hittade bland lagerrensningen där allt sålde för 20 kronor styck.

Vi tittade på allt och lite till och sedan körde vi tillbaka hem för att fortsätta jobba med tidningen men också för att ringa till John Rimmer i London som jag och Håkan kommer att träffa under vår aprilresa. John hade flyttat eftersom det blivit lite jobbigt med trapporna i huset.

Pratade en stund med Markus som ville ha oss med när han ska titta på bil i morgon. Spännande!

Till kvällsmat gräddade Anneli våfflor våffeldagen till ära och det smakade riktigt gott. Inte ofta vi äter våfflor faktiskt. Sedan blev det ett avsnitt ”Shetland”, lite jobb vid skannern och när sista artikeln till UFO-Aktuellt kom kunde jag lägga in den och sedan mejla allt till Stefan för korr.

Nästan 18 700 visningar på Loreenvideon förresten.

I säng före 22 för att läsa. Och sova.

Våffeldags hemma.

Loading