Dagsarkiv: 19 mars 2023

Intervjuar ufovittne och jobbar med tidningen

I väntan på bussen i brist på annan bild i dag.

På förmiddagen ringde jag ett vittne till en händelse från 1980 där jag redan har intervjuat vittne nummer ett om jag får kalla honom så. Det gäller händelsen som jag publicerade en bild från på min blogg den 16 mars. Och som alltid visar det sig att när det handlar om två vittnen så skiljer sig deras historia åt. Detta kommer jag att skriva om i nästa nummer av UFO-Aktuellt. Läser ni inte redan tidningen så tycker jag att ni ska göra det. Bara att klicka här och ta en prenumeration på en av de få kvarvarande papperstidningarna om ufo i världen.

Förmiddagen gick alltså åt till att jobba med UFO-Aktuellt och efter lunch, som Anneli lagade, var det dags att gå till bussen och ta sig vidare mot jobbet. Chris Aubecks mycket intressanta ”Alien artifacts” höll mig sällskap.

Innan jag gav mig av vann jag en Traderaauktion på en bok om en svensk upptäcktsresa i Afrika i slutet av 1800-talet, ”Sjön Ngami” av Charles John Andersson och hans fyra år långa upptäcksfärd i södra Afrika. När säljaren skrev till mig blev jag lite överraskad då han avslutade sitt mess via Tradera med en fråga: ”Får man fråga om det är den kände journalisten och ufologen Clas Svahn jag har äran att sälja till?”

Och så var det ju. Därefter hade vi en rad utbyten av mess och jag blev lite sugen på att besöka mannnens antikvariat som tyvärr visade sig ligga i Västerbotten. Inte dit jag oftast tar mig.

Precis som i går blev det en rätt maxad arbetsdag under ett antal timmar. Jag fick uppgiften att bevaka utvecklingen när det gällde den krisande schweiziska banken Credit Suisse och intervjuade en professor på Handelshögskolan och skrev sedan flera versioner av artikeln. Redan vid 18.30-tiden kom de första uppgifterna om att det nåtts en lösning och att konkurrenten UBS köper banken och sedan blev det till att följa presskonferensen från Bern.

Skrev också om kriget i Ukraina och inte minst om när Luleås lagkapten Jenni Hiirikoski skadades av en skridsko mot halsen och fick föras till sjukhus. Stor dramatik som som tur var slutade bra. Jag tittade på SVT Play och skrev och intervjuade sedan Luleås tränaren Jens Själin på telefon.

Under kvällen ringde en ufointresserad man i Sala och pratade om en del väldigt konstiga saker som det inte var lätt att förstå. Jag bad honom ringa Mats Nilsson i Sala i morgon eftersom de båda faktiskt bor i samma stad. Men trots det ringde han igen en stund efter midnatt och då blev jag lite barskare. Det är inte okej att ringa mitt i natten om man inte just då är med om något som måste rapporteras.

Under dagen har jag också hjälpt en elev som ska komma hem och filma mig nästa helg för ett specialarbete. Mejlade en bunt bilder och filmer som jag hoppas ska funka.

Mat blev det också då jag gick över bron och hämtade en Urban som är den pizza jag oftast äter på Pizzeria Lilla Essingen. Tog med den tillbaka till jobbet och fick på så sätt sällskap av redigerarna.

Min lilla film med Loreen fortsätter att ticka på. Sist på kvällen i dag hade den nått nästan 15 200 visningar men nu lär det inte bli särskilt många fler tror jag.

Under dagen såg Anneli på Facebook att en av hennes, och mina, vänner från Luleåtiden hade avlidit för en kort tid sedan. Ingela som var född samma år som jag hade hastigt gått bort. Så bottenlöst tråkigt och så oväntat. Vi konstaterade att livet är skört och att man inte kan ta något för givet.

Pratade kort med Thomas Michanek och Peo Wärring under kvällen och nu har vi bestämt oss för att det blir Växhuset i Västerås som blir platsen för riksstämman i UFO-Sverige den 20 maj.

Hem vid 01.00 med en chaufför jag inte åkt med på ett tag. Senast vi sågs var i Rålambshovsparken då vi möttes där. Kul att prata ikapp en del saker innan det var dags att gå de sista hundra meterna hem från vändplanen där jag brukar bli avsläppt.

Hemma tog jag en smörgås och lite yoghurt och så kom Anneli upp som hastigast men gick snart tillbaka till sängen. Själv tog ut samma kurs 02.15.

Loading