Dagsarkiv: 17 mars 2023

Grattis, AFU! 50 år är inte så illa!

Janes designade 50-årstårta.

I dag är det 50 år sedan Arbetsgruppen för ufologi bildades av Anders Lijegren, Kjell Jonsson och Håkan Blomqvist. Embryot till vad som i dag har samma förkortning men som numera ska utläsas Archives for the unexplained – AFU.

Vi som arbetar med AFU i dag är oerhört stolta över det vi har åstadkommit under de femtio åren. Från en enkel bokhylla till fyra kilometer med ofta unikt material och numera inte enbart om ufo utan om allt som hör det okända till.

Att gänget på AFU firar med en tårta som designats av Jane, en av våra flitiga medarbetare, är dem väl unt. Ni kan läsa en del av vår historia i en 50-årsartikel som bygger på ett kapitel i min bok om AFU på arkivets webbplats.

Som grädde på tårtmoset skickade vännen Andreas in 300 kronor i gåva till AFU i dag. Det tackar vi särskilt för! Besök oss gärna på afu.se som är en sajt som just nu genomgår en uppfräschning. Så allt fungerar inte riktigt som vi vill ännu – men bra ska det bli! Och vill ni skänka en slant för att fira AFU så finns det en donationsknapp på Facebook. Det går också bra att swisha direkt till arkivet på 123 585 4369.

Frön på gång.

Jag önskar att jag kunde ha varit på plats på arkivet i dag men istället har jag suttit vid datorn och skrivit för brinnande livet, recensioner som ska in i nästa nummer av UFO-Aktuellt. Och så har jag och Anneli ätit lunch tillsammans och hon planterat lite frön inför våren.

Sedan bar det av till jobbet.

Rätt kyligt och blåsigt och inte mycket vårkänsla där jag stod i väntan på bussen. Men när den väl kom var den varm och välkomnande. Jag använde tiden till att svara på mejl och beta av lite Facebookinlägg. Och såg att min Loreenfilm nu nått närmare 13 400 visningar så helt har den trots allt inte stannat av.

På jobbet hann jag prata lite med Peter Wolodarski, vår chefredaktör, och sedan också med vår klubbordförande Anders Forsström om några gemensamma frågor. Men sedan blev det full fart när presskonferensen med Turkiets president Recep Tayyip Erdogan och Finlands president Sauli Niinistö tog sin början. Lajvade och skrev artikel parallellt och sedan ny presskonferens med Sveriges utrikesminister Tobias Billström och därefter Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson. Då skulle även papperstidningen få sitt.

Väldigt mycket att göra de första tre timmarna men något mindre under resten av kvällen där jag till och kunde skriva ett par artiklar om Donald Trump.

När det blev matdags gick jag till Lilla Asien och hämtade en biff med lök minus purjolök. Och i dag fick jag sällskap av flera på papperstidningen.

Klockan 01 var det slut för i dag. Åkte hem med en av mina ”ordinarie” chaufförer vilket alltid är trevligt för då blir det en lång pratstund. Hemma tog jag en kaviarmacka, sorterade in lite papper och lyckades äntligen ta mig in på Bonnierförlagens lönehanteringsystem så att jag kunde skriva räkning på min artikel till årets Julstämning.

Skrev lite på en artikel till nästa UFO-Aktuellt men 02.40 var jag klar för sängen.

Loading