Kategoriarkiv: Paranormalt

Röntgen, skivköp och räkmacka

Nyinköpt.

I dag var det dags att röntga bihålorna och näsan för att förbereda operationen senare den här månaden. Så redan 11.15 satte jag mig i en taxi utrustad med Alexander Bygdéns ”Spökindustrin” som jag bara hunnit börja på tidigare.

Boken är en rakt igenom intressant läsning där Bygdén besöker medier och alternativmässor för att till slut själv så som ”medium” inför en fullsatt sal på en mässa i Köping. Som den undersökande journalist han är möter han både troende och tvivlare och ger sig ut på fältet. Den bestående lärdomen är att vi människor väldigt gärna vill tro.

Vid ett tillfälle låtsades Bygdén ha fått kontakt med andar och berättade en påhittad historia för en kvinna under en kurshelg på Englagård utanför Åsbro. Något som var helt tillåtet i samband med den övning som kursdeltagarna fått. Efter att ha ”framkallat” en ande och gett kvinnan ett budskap avslöjade Bygdén senare att allt bara var tagit ur hans egen fantasi – vilket inte hindrade kvinnan från att ändå fundera över ”budskapet” och till och med finna meningen i det.

Det finns mycket att fundera kring i boken som är ödmjukt skriven och som just därför känns övertygande. Jag kan varmt rekommendera den.

När jag gick in på Läkarhuset på Odengatan och upp de två våningarna till Unilabs röntgenavdelning höll jag blicken på trappstegen (åka hiss är inte så bra i dessa tider) hörde jag plötsligt en röst några meter längre upp. När jag lyfte blicken stod där Johan som jag träffade i går och hämtade 32 kassar böcker ifrån.

Jag visste att han skulle på någon form av kontroll i dag, men inte var och inte när. Och så springer vi på varandra.

Röntgenapparaten. Lite som tagen ur ”2001”.

Själva röntgenundersökningen tog inte många minuter. Jag fick lägga mig på rygg och sedan åkte jag ut och in i den runda röntgenapparaten. Vad som visades fick jag inte veta och det är inte så viktigt, allt skickades till den läkare som sedan ska operera.

När jag sedan vandrade mot DN tänkte jag först slinka in på Burger King vid Odenplan men vände innan jag kommit fram till dörren. Fullsmockat. Fortsatte istället längs Odengatan där jag mötte en annan person som jag känner så vi stannade och pratade en stund och det visade sig då att han haft covid-19 men bara känt sig lite hostig tidigt under pandemin. Antikroppstetset visade att han faktiskt haft smittan.

Lite längre fram på gatan stannade jag till på Ritorno på Odengatan 80 där det var glest besatt. Beställde en räkmacka och Zingo och fick betala med kontanter (!) då terminalen som de skulle ta betakt genom packade ihop.

Med ”Spökindustrin” som sällskap åt jag min lunch som kanske var lite dyr men väldigt god.

Nästa stopp var en vinylbutik som heter Runtrunt där jag slank in och omedelbart hittade en skiva jag saknat och borde ha köpt för länge sedan, Beatles ”Sgt. Peppers’ Lonely Hearts Club Band” som jag givetvis hört en massa gånger men aldrig ägt. Och En Velvet Undergrounds ”Velvet”. Ni kan se dem här ovan tillsammans med en Illustrerade Klassiker-utgåva som jag köpte för en tio på en andrahandsbutik lite längre bort.

En post!

Sedan blev det raka vägen till DN. Passerade ett ”postkontor” som jag bara var tvungen att ta en bild på. En relik. Men jag tvivlar på att någon jobbar där. Möjligen finns det ett antal boxar där folk kan hämta ut sina saker.

Coronan stod i fokus i dag. De tre artiklar jag skrev, vid sidan av liven, handlade alla om coronan. En av dem om munskydd, ständigt dessa munskydd, och en annan om läget i USA. I en tredje skulle jag bygga ut en text som låg och väntade på att publiceras med ett pressmeddelande från Folkhälsomyndigheten men jag ringde Anders Tegnell istället och så blev artikeln betydligt bättre.

Det blev en lugn och ansad kväll. Gustav hämtade sushi och så åt vi tillsammans ett gäng lite lagom utspridda i matsalen.

Och färre ska vi bli. I takt med den ökande smittspridningen kommer ännu fler att jobba hemifrån.

Sprang på Nisse Hansson som är redaktör för Namn och Nytt och diskuterade ett gemensamt projekt som han vill att jag ska vara en del av. Låter kul och vi har redan pratat lite löst om det så det blir nog av framåt december.

Fick också en ny lämningslista från min redaktör på Historiska brott & mysterier. Bara att börja skriva i nästa vecka.

När jag kom hem var klockan 01.30 och jag satte mig och gick igenom några synpunkter som jag fått från Marie Rådbo. En av dem resulterade i att jag skrev till ett stycke om Edmond Halley och ett annat att jag blev lite brydd om hur en 1500-talspräst stavade sitt namn.

Sedna var det några rena korr också som jag tacksamt ändrade.

Efter en sardinmacka med kall mjölk gick jag och lade mig framåt 03.00.

 79 total views