Dagsarkiv: 27 mars 2023

Markus köper bil

DEA: Drug Enforcement Administration!

Klockan 09 hämtade jag upp Markus och så körde vi till Motorhuset någon mil norr om Uppsala där Markus spanat in en bil av samma märke som den vi tittade på i går, fast ett år nyare. En Volkswagen Sport Golf kombi i samma färg dessutom.

Och efter att ha provkört den och prutat två tusenlappar slog Markus till, betalade handpenning och så var allt klart. Jag gillade också bilen och även om vi inte kunde köra den särskilt snabbt och höll oss på en mindre väg eftersom det var sommardäck på den så kändes den riktigt bra på vägen. Blåtand, farthållare och en del andra finesser som inte fanns på den vi tittade på i går fällde avgörandet.

Lite lustigt var det att Motorhuset, som bilfirman hette tidigare, var samma firma som sålde oss Kian som vi köpte till pojkarna att övningsköra med i juni 2010. Då var det försäljarens pappa som hade ägt firman. Jag visade bilden på bilen för honom och han skickade den vidare till sin pappa.

Sedan körde jag Markus till sista jobbdagen i Upplands-Väsby för nästa gång han går till jobbet blir det i Bålsta. Själv åkte jag hem för att äta lunch medan snön fortsatte att falla. Har gjort så hela dagen. Och likadant blev det på vägen till jobbet då jag utrustade mig med paraply.

Mandrake om ufo.

Fick en del rolig post i dag, bland annat en gammal Fantomen som Pelle Persson skickat. I den fanns ett äventyr med Mandrake som handlade om ufo. Har inte hunnit läsa den ännu men jag kände faktiskt inte till det serieavsnittet sedan tidigare. Gick som en amerikanska dagstripp 1966 men publicerades här i Fantomen nummer 11, 1982.

I dag gick UFO-Aktuellt nummer 1, och därmed också den norska tidningens första nummer för i år, iväg till tryckeriet i Tallinn sedan Håkan Ekstrand slagit ihop de två till en gemensam produkt. Så om några veckor är den på väg ut till läsarna.

Klockan 15.45 var jag med på ett digitalt stormöte på jobbet och informerade om den ommöblering som jag, Hans, Fredrik och Susann har jobbat med i några månader nu. Bra reaktioner med relevanta frågor som vi nu får ta tag i. Jag tror att den nya justeringen av möbleringen kommer att ge många en bättre arbetsmiljö.

Jag bevakade Ungerns beslut om att säga ja till Finlands Natoansökan, protesterna i Israel och så Ukraina under jobbkvällen. Mycket att göra inte minst i början men det fylldes på med en skolskjutning i USA.

När jag skulle hämta maten, en 17-bitars sushi, var det blåsigt och snöigt när jag vandrade över bron till Lilla Essingen och Wang Sushi. Medan jag bar den tillbaka pratade jag med Anneli och sedan fick jag äta sushin ensam eftersom alla andra var klara.

Klockan 01 var allt färdigskrivet, Sverige hade vunnit med 5–0 över Azerbajdzjan i EM-kvalet och Janne Andersson hade bråkan med Bojan och lämnat intervjun.

Och trist: Melanie i Virginia skrev att transportfirman inte hade kommit och hämtat pallarna i dag. Som de lovat. Något fel med en truck eller något hindrade dem. Nu blir det i morgon istället men då är inte Melanie hemma så en granne får rycka in. Det har gått troll i den här transporten.

Och sist: Hjälpte en kvinna som sett ett starkt lysande objekt vid horisonten i nordväst med att det var stjärnan Betelgeuse som synts där. Mejlade också med en kvinna i USA som jag skrev om för några bloggar sedan och vars fynd efter en ufoobservation hon vill ha hjälp med att analysera.

När jag kom hem satte jag mig och skrev ett par reseräkningar och så hängde jag tvätt. I säng efter 02.30.

Och: Loreenklippet har nu nått nästan 20 000 visningar.

Loading