Ufofilm från Chile

chilefilmen1701
I dag hade jag stora planer på att sitta hemma och skriva när Anneli och Ylva tog med sig pojkarna till MoS, alltså Mall och Scandinavia för att shoppa. Det gick så där.

Först ringde Mikael från Sundsvall och berättade hur han såg en regnbåge en bit från solen, alltså en bisol. Kul. Jag hade planer på att skriva en blogg om att det nu är halofenomendags sista dagen på skiftet men hade aldrig tid. Så det får bli när jag går på igen måndag. För det kommer fler halofenomen, var så säkra. Det är säsong nu.

Näste ringare blev Bertil som ville diskutera ett anta ufofall. Alltid trevligt men det tog en stund och skrivandet fick vänta.

Sedan ringde Carl-Anton och ville ha hjälp med en uppgift om ett namn och strax därpå fick jag ett mejl från en spansk ufolog som ville ha hjälp med några uppgifter om min och Anders utredning om Domstensfallet eftersom det hade visats som ett äkta ufofall (vilket det inte är) på spansk teve härom kvällen. Så det blev till att skanna och mejla.

Hörde förresten av Markus att jag varit på teve i USA i veckan. Det var hans coach som hade sett mig i någon dokumentär.

Nå, sedan ringde Kaj och vi pratade en stund och strax därpå upptäckte jag att jag borde skicka iväg gårdagens rökring till Johan på rapportcentralen och gjorde klar den. Johan själv ringde senare på kvällen (när vi hade ätit färdigt vår tacosmiddag!) och påminde om en sak jag borde ha hjälpt honom med för mer än en månad sedan (jag ska!).

När jag satt och åt min lunch ringde Anneli och så var jag tvungen att börja laga mat åt hela gänget som var på väg hem.

Sedan fick jag mejl från en reporter på Aftonbladet som ville intervjua mig om filmen jag skrev om i går (Huffington Posts artikel skriven av ufologen och journalisten Leslie Kean), den från Chiles flygvapen. Så efter att ha läst på, tittat på filmen och kollat med några andra ufologer så ringde jag upp henne och blev intervjuad. Ni kan läsa den här.

Organisationen som har undersökt filmen (CEFAA) är en del av Chiles civila luftfartsmyndigheter. Det som stör mig i filmen är att det som syns på pricken liknar en F-111 som dumpar bränsle. Titta på den här videon. Nu är det långt ifrån säkert att det skulle vara ett plan av den typen men det kan vara ett som liknar detta med två motorer bak. I vilket fall värt att kolla.

Har i alla fall mejlat till en ufolog som är med i CEFAA och bett om att få mera info, helst hela utredningen som de gjort. Filmen är i alla fall intressant även om jag tror att den kommer att få en naturlig förklaring tids nog. Ni kan se en kort bit av filmen här nedan.

Också Expressen tog upp filmen i ett kort teveinslag.

Detta var inte enda ufoartikeln i svensk press i dag. Tidningen ETC publicerade en artikel om AFU som blev riktigt bra. Det bästa är att den visar hur viktigt arkivet är och att vi behöver hjälp för att kunna gå vidare.

Framåt eftermiddagen var det dags att ringa Anders på AFU för några saker jag ville diskutera med honom och sedan Arne i Skåne och berätta att han är välkommen till UFO-Sveriges styrelsemöte i Ängelholm nästa helg. Och så pratade jag med Stefan om några kassar ryska böcker som jag vill ha hjälp att översätta titlarna på.

Hade dessutom en del mejl att svara på. Bland annat ett från en man som tagit en bild av ett fenomen som jag gärna ville få tillstånd att använda på UFO-Sveriges webbplats lite längre fram. Och så ett mess till Dan som sitter på Transsibiriska järnvägen på väg till Japan just nu för att be honom köpa några saker som AFU kan använda i en bytesaffär med en amerikan som jag förhandlar med.

Det blev liksom aldrig någon ordning på dagen.

Kvällen blev alltså tacosinriktad och sedan ”På spåret”. Därefter skötte jag mejlen och Facebook framför teven medan vi tittade på lite lättare underhållning. Avslutade dagen med att chatta med en vän på Facebook – om den chilenska filmen och lite andra filmer.

Efter att ha hängt tvätt blev klockan 01. Men jag vill avsluta med en fin bild på Markus, tagen av Niklas, under vårt besök i Trinidad i USA i somras.
markus2016trinidad

Loading