Kulturnyheterna och Raili på besök


Började dagen med att fortsätta svara på mejl från tacksamma läsare redan i sängen, innan jag hunnit upp. Sedan ringde Kulturnyheterna i SVT och ville komma och intervjua mig om det som hände med Hesa Fredrik i går och hur vi jobbade med nyheten. Och framför allt att vi var först och hur jag såg på att andra var efter.

Ni kan se Sindra Grahn och Martin Ekelin som intervjuar mig på verandan på bilden ovan. Sedan var jag med i 18-sändningen.

Reaktionerna har varit många. Väldigt många har skrivit och tackat för att DN var först och visste att berätta om det som hänt. Här är några få från folk som har mejlat efter det att larmet gått:

”Du var snabbast av dem alla! Klart imponerande, ja fantastiskt rent ut sagt! Din artikel blev lugnande för oss alla, vågar jag nog lugnt påstå. Mycket stort tack till dig!”

”Min son blev livrädd i kväll. Tack för att ni snabbt skrev ut vad som hade hänt! Underlättar som förälder.”

Och så en som tog saken i egna händer när myndigheten inte berättade vad som hänt:

”Jag valde då att ringa 114 14 för att få reda på om ryssen hade kommit eller om någon hade släppt ut något olämpligt i området där jag bor. Efter att ha blivit bortkopplad tre gånger från ett telefonsystem hos polisen som bara säljaren kan vara nöjd med så valde jag att gå ner i källaren och hämta mitt gevär och en gasmask eftersom myndigheterna uppenbarligen inte kan förse mig med adekvat information.”

”Heder åt DN att ge snabb info om larmet!”

Snabbast var vi att både skriva och samtidigt få det bekräftat. Händelsen inträffade 22.00, 22.06 var min artikel ute på nätet, 22.11 kom P4 med sitt avbrott i sändningen och med ett meddelande om det som hänt, samma klockslag Krisinformation.se och 22.12 TT.

Sedan inleddes semestern på riktigt med att jag dammsög hela huset och Anneli dammtorkade. För framåt 15 hämtade hon upp Raili på Centralstationen och nu ska hon stanna hos oss några dagar. Framåt eftermiddagen ägnade vi oss åt att jobba lite i trädgården, rensa lite i rabatter och mellan plattor och jag tog ut stegen och klippte ned en del klängväxter som tagit sig upp på husfasaden.

Plockade också in några lådor med Science, Nature och Scientific American som jag fått efter Peter Nilson och gick igenom dem. Han med tre så nu är det nog bara lika många kvar i garaget. Många bra artiklar som jag vill spara. Bland annat en i Nature om John Mack.

Eftersom det fortsatte att vara hyfsat fint så grillade vi hamburgare och åt på verandan. Markus, som både jobbat och spelat in sig i dag kom senare och åt framför teven.

När Markus, som ska jobba 04 i morgon bitti, och Raili, som gick upp 06.30 i morse, satte jag och Anneli oss i käket en stund och gick igenom en del saker inför resan. Men efter 23 var det dags även för oss att börja tänka på refrängen. Lite läsning i sängen innan vi släckte.

Alltid kul att vara först.

Undertecknad i teve.

Anneli och Raili plus jag (som var uppe på stegen strax före) jobbar i trädgården.

222 total views, 1 views today