Bokhämtning i Märsta


Eftersom Björn på jobbet gjorde mig uppmärksam på en ny sajt där människor lägger upp saker som de vill skänka bort så gjorde jag ett test i dag och ringde en man i Märstatrakten som hade skrivit att han hade sex flyttlådor som han ville bli av med. Så efter att ha gjort ett ärende till Åkermyntan, läst ikapp alla DN (äntligen!) som jag kommit efter med och ätit en lätt lunch ringde jag Carl och bokade tid.

Det har ju varit fint höstväder i dag med klarblå himmel i alla fall halva dagen. Och att köra bil i den delen av Uppland är alltid vackert och trevligt.

Carl mötte upp och sedan åkte vi till ett gammalt stall där kartongerna stod, packade dem i bilen och så körde jag hem för att sortera dem i ett något kylslaget garage till dess att Anneli kom hem. Ni kan se Carl på bilden ovan.

Ringde upp Lionel Beer i London för att höra hur det hade gått med hämtningen av Eileen Lloyds böcker i går. Lionel berättade att han hunnit fram i tid för att byta några ord med Eileen innan hon kördes iväg till vårdhemmet i ambulans. Märkligt nog var det inte så mycket som vi hade trott, sannolikt för att Eileen inte orkat ta fram mera åt oss.

Så nu finns risken att det mesta av hennes boksamlingen går förlorad när hon till slut går bort och hennes också sjuke man måste flytta ut. Jag får se hur detta ska gå att lösa. I vilket fall är jag mycket tacksam för att Lionel gjorde en bra insats.

När Anneli kom hem körde vi ett antal lådor med skräp till tippen. En del av böckerna jag fick i dag var skadade eller sönderlästa och kommer inte att gå att sälja. Så nu är garaget tomt igen vilket är bra.

Har också sorterat det mesta av lådan med ufologen Don Tuersleys papper som jag fick av hans dotter via Busty Taylor när vi var i England i oktober. Don var särskilt intresserad av cirkelfenomenet så i en hel del av pappren och tidskrifterna hänger ihop med det. Men här finns också en del brittiska ufoartiklar som den från New of the world här ovan som handlar om händelserna i Randlesham Forest i december 1980. Jag satt rätt många timmar med samlingen, klistrade in hans urklipp och sorterade allt i två pärmar.

Strax efter 01 lade jag det hela åt sidan. Får fortsätta i morgon.

Men Anneli och jag hann också titta på ett avsnitt ”Designated survivor” och äta en god middag.

Carl som jag hämtade böcker hos i dag.

190 total views, 1 views today