Föredrag på Armémusem


Klockan 16 tog jag kvasten och borstade bort en hög snö från bilen och körde in mot Armémuseum där jag hade bestämt träff med chefen Elisabeth Ernerot klockan 17 för att kolla tekniken, fixa p-tillstånd och så. För i dag var det betala tillbaka-dags för UFO-Sveriges gratislån av lokalen när vi höll stämman där i maj.

Efter att ha blivit introducerad av Andreas Ohlsson pratade jag på inför omkring 70 betalande (80 kronor styck så museet fick nog igen sina lokalpengar) i 70 minuter med spökraketer och svenska försvarets arbete med ufofrågan under Kalla kriget som fokus.

Anneli hann också titta in eftersom hon var på konferens bara ett kvarter bort och fick bli min fotograf innan hon var tvungen att gå tillbaka för middag en kvart innan jag var klar.

Det blev en lyckad kväll tror jag. Fick varma applåder och femton personer stannade kvar efteråt och vill fråga mer. Men framåt 19.45 var det dags för oss för museet att börja stänga så jag tackade åter för mig och så gick jag, Peo Wärring och Johan Öhgren iväg för att äta en bit mat och prata vidare. Det blev en asiatisk buffétrestaurang, Rice Asian, på Nybrogatan där ingen av oss tog buffén utan á la carte.

Det blev mycket prat om såväl ufo som spioner (Johan försöker bygga upp ett spionmuseum) men också ubåtar och annat som intresserar oss.

När vi betalat och sagt hej till Peo som gick till Centralen för att ta tåget till Eskilstuna så stannade jag och Johan framför porten till Armémuseum och pratade en stund till innan Anneli dök upp och vi åkte hem.

Under tiden som jag var på Armémuseum köade min arbetskamrat Erik och Niklas på Serieteket för att försöka få köpa en signerad Joakim von Anka-bok av Don Rosa som satt där och skrev. Men kön var enorm och av någon anledning rörde den sig knappast. Någon eller några meter i halvtimmen. Till slut gav Erik upp och flera timmar senare stängde arrangörerna av kön och de som stod bakom mitten fick gå hem!

Så himla illa skött av Serieteket.

Men dagen började långt innan det var dags att köra till Armémuseum. Närmare bestämt vid 10-snåret efter frukost då jag satte mig vid datorn och skrev två längre bokrecensioner för UFO-Aktuellt. Nu har jag bara en kortare kvar och så väntar jag på två artiklar från Göran och Richard. Båda som varit sjuka och som kommit efter.

Men fick också göra en mindre kul insats då en stor flaska med julmust hade pyst ut en del av sitt innehåll under natten där den låg i kylskåpet. Det var mörk läsk överallt!

Under säkert en timma städade jag i princip hela kylen och under den. Allt fick plockas ut, mycket våttorkas och sedan ställas in igen. Inte kul.

När jag var klar med allt jag kunde göra skrev jag in ytterligare en bok (nummer 583) i min ständigt växande bibliografi över faktaböcker på svenska som tar upp ufo. Men jag råkade också hamna i Messengersvängen med fyra personer som ville chatta med mig. En av dem Isaac Koi som jobbar på när det gäller AFU:s klippsamling som han vill förädla och bygga ut.

Har också varit i kontakt med Ole Henningsen i danska Sufoi om spökraketerna. De har en samling tidningsklipp som jag gärna skulle vilja läsa.

Framåt 01 var jag klar med det mesta så då gick jag ner och hängde tvätt.

Undertecknad i talarstolen.

223 total views, 4 views today